Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reforça les polítiques d’igualtat

27 octubre 2022 · Noticies

Aquests dimecres a la tarda, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases per a l’atorgament d’ajuts d’urgència social sobre pobresa energètica. D’aquesta manera, l’ens comarcal podrà garantir mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, per establir la protecció de les persones i famílies en situació de risc d’exclusió residencial, davant dels talls de subministraments d’aigua, d’electricitat i de gas per impagament d’acord amb el finançament del Contracte Programa amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. “Si mirem el pressupost del Consell Comarcal, una part important dels programes d’aquesta casa estan vinculats a les polítiques socials”, ha remarcat la presidenta del Consell, Gemma Carim.

De fet, en el mateix ple, també s’ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració entre el Departament de Feminismes i Igualtat de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a l’impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i els feminismes. Així, es promouran línies de treball en matèria de prestació de serveis de les polítiques públiques de la resposta d’urgència per a dones en situació de violència masclista, els Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI), i els serveis i les polítiques de migracions, acollida i refugi. Així, el Departament aporta al Consell Comarcal per aquest 2022 un import de 45.523,87 € per l’execució d’aquests programes, un import que per a les properes anualitats anirà creixent fins a 80.979,36 € l’any 2024. “Fem una aposta clara i conjunta amb el Departament per les polítiques d’igualtat i feminismes” ha remarcat la presidenta del Consell Comarcal.

Un reconeixement al dol perinatal
El ple d’octubre ha aprovat una moció per al reconeixement i l’acompanyament en el dol gestacional, perinatal i neonatal. Tot plegat amb l’objectiu de desplegar mesures que reconeguin aquestes pèrdues, i que contribueixin a trencar el tabú i el silenci social que pesa sobre les persones que pateixen aquestes experiències tan doloroses.

Finalment, en el ple d’aquest dimecres ha pres possessió del càrrec de consellera comarcal Maria del Carme Lleixà Armengol, pel grup Agrupació de Lectors, en substitució de Francesc Xavier Arbó i Cot.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: