Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’alumnat de secundària de la Ribera d’Ebre reflexiona sobre la Salut Mental

26 octubre 2022 · Noticies

Aquest octubre s’ha celebrat el mes de la Salut Mental a les Terres de l’Ebre, aprofitant que el dia 15 d’octubre va celebrar-se’n el Dia Mundial. En aquest marc, la Taula de Salut Mental de la Ribera d’Ebre, el Consell Comarcal i la Conselleria d’Ensenyament han promogut activitats per donar visibilitat a les malalties mentals i trencar l’estigma social. Entre les activitats previstes, s’ha organitzat la segona edició del concurs de cartells i relats sota el tema La salut mental i el benestar emocional són la prioritat, adreçat als estudiants dels centres de secundària de la comarca. Uns premis que es van entregar ahir dimarts al migdia a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El primer premi del cartell ha recaigut en Abril Garcia Mauricio, i l’accèssit en Clàudia Cedó Anguera. Per la seva banda, Eli Shaw ha guanyat el premi a millor relat amb La foscor i la llum, i Rayan El Ahmadi ha estat guardonat amb l’accèssit per Un pla infal·lible. Tots quatre són estudiants de 3r d’ESO de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre.

Durant l’entrega dels premis, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha reivindicat actes com aquest per “ajudar a eliminar els estigmes socials sobre les malalties mentals”. Per la seva banda, Romina Sánchez, representant de la Regió Sanitària de les Terres i de la Taula de Salut Mentall de les Terres de l’Ebre, ha fet valer “un sistema de salut modern, resolutiu i eficaç al nostre territori, també en l’àmbit de la salut mental”. Finalment, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a l’Ebre, Montse Perelló, ha posat èmfasi en “la millora de les eines que disposen els professors per poder gestionar els problemes de salut mental que es puguin detectar als centres educatius”.

El jurat de cartells ha estat format per Mireia Grangé, tècnica de Joventut de l’ens comarcal; Rosa Pere Font,  directora de l’Escola d’Arts i Oficis de Móra la Nova, Anna Rel, cap de l’Àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i Olga Casanova, en representació del Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre. Al jurat de relats també hi ha participat Pol Benach, com responsable de comunicació de la Conselleria de Salut al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i Míriam Galindo, en representació de la Taula de Salut Mental.

La Taula de Salut Mental de Terres de l’Ebre és una associació on estan implicats tots els agents relacionats amb l’atenció en salut mental del territori: les entitats del tercer sector, com són associacions de famílies i persones amb problemes de salut mental i els serveis i recursos de l’administració pública. És per això que al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, l’associació ha fet una programació d’un mes per tal de  centrar activitats, concursos, xerrades i jornades al voltant de la salut mental i amb intenció de visibilitzar i trencar l’estigma social de les malalties mentals.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: