Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal exposa la seua estratègia de desenvolupament econòmic i digital a la Fira de Móra la Nova

21 octubre 2022 · Noticies

Aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la 190 ena edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova. I com és habitual, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre hi és present amb un estand propi. “Aquesta fira és un gran aparador de la comarca, que atreu visitants i empreses dels nostres pobles, però també de molts territoris del voltant. En altres anys hem dedicat l’estand a la promoció turística o al Pla de Reactivació, i enguany ens va semblar necessari posar èmfasi en el desplegament de la tecnologia 5G i als programes de promoció de l’activitat econòmica i industrial vinculada a l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació”, va explicar Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Així, a través de diversos panells explicatius, l’estand detalla els projectes que els darrers anys ha impulsat el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per promoure la implantació de la tecnologia 5G, amb l’adequació de la nau del Polígon del Molló com a laboratori d’innovació social i digital; la recerca de sinergies amb els cicles de formació professional que ofereixen els instituts de la comarca; la consolidació i el creixement dels espais de teletreball sota el lema ‘Ribera d’Ebre: la vall del coworking rural’. També s’hi expliquen les accions vinculades a la promoció de polígons, al suport al sector industrial, la relació entre les institucions públiques i provades, o els eixos bàsics per a la transició energètica. “La Ribera d’Ebre s’ha convertit en un referent en l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació per al desenvolupament rural. I ho som no només al territori i al país, sinó també en l’àmbit europeu. N’estem orgullosos i per això hem volgut aprofitar la Fira per explicar-ho”, ha afegit Carim.

La de la Fira de Móra la Nova s’allargarà fins aquest diumenge i mantindrà els mateixos espais de sempre. La inauguració s’ha celebrat aquest dijous, a les 18.30 h, al Casal Municipal a càrrec del conseller d’Empresa i Treball Roger Torrent, que ha destacat la fita dels cent noranta anys de fira: “Que la fira s’hagi mantingut viva durant tant de temps, demostra la capacitat d’adaptació que el pas del temps exigeix en tots els àmbits. Una capacitat que hem de saber aprofitar per ajudar el teixit empresarial i alinear-lo amb el desenvolupament de respostes a les exigències globals i les necessitats de la societat del segle XXI”. En l’acte inaugural, també s’han entregat els premis del XXVIII Concurs de Vins de Móra la Nova i del XXXVIII Concurs literari.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: