Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre se suma al ‘Mes de la salut mental’

10 octubre 2022 · Noticies

Avui, dia 10 d’octubre, es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental promogut per la Federació Mundial de la Salut Mental per equiparar la salut mental amb la salut física. Els seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

Per posar èmfasi en aquestes qüestions la Ribera d’Ebre, a través del Servei de Rehabilitació Comunitària de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, participa en la campanya #tuetslaclau. Així, des d’avui i fins al quinze d’octubre, els usuaris de les instal·lacions esportives AQUA de Móra d’Ebre i del Centre de Salut Mental d’Adults de Móra d’Ebre trobaran un espai on deixar un missatge per reflexionar i expressar l’opinió, sobre quina és la clau per a cuidar la teva salut mental. La campanya forma part d’unna acció conjunta a les quatre comarques de l’Ebre.

A més, durant aquest octubre i en el marc del projecte Biblioteques i Salut Mental, biblioteques d’arreu del territori celebraran el Mes de la salut mental amb aparadors amb bibliografia temàtica relacionada. Paral·lelament, les biblioteques de Ginestar i Riba-roja han programat l’espectacle Fuig, Bèstia!. Es tracta d’una història que parla sobre la depressió i que utilitza elements i personatges de l’imaginari infantil, com els contes de cavallers, princeses i monstres, per apropar els problemes de salut mental a un públic infantil i familiar. A Ginestar es podrà veure aquest dijous 13 d’octubre a les 18.15 h i Riba-roja, dijous vinent 20 d’octubre a les 17.00 h.

Enguany, el cartell promocional del Mes de la Salutt Mental al conjunt de les Terres de l’Ebre és obra de Pau Alcalde, estudiant d’ESO de l’Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova que l’any passat va ser guardonat en el concurs de cartells organitzat per la Taula de Salut Mental de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal, sota el tema La Salut Mental i el Benestar Emocional és la prioritat.

Aquestes iniciatives formen part de les accions proposades per la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre impulsada la Coordinadora d’Associacions de salut mental i familiars i des de Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre. Les Taules de Salut Mental es defineixen com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori. I és que la percepció social sobre aquest àmbit, pot estar influenciada per l’herència històrica, el desconeixement i la desinformació, uns factors que afavoreixen l’aïllament, la soledat i les dificultats en la recuperació de la persona afectada i també agreugen el patiment de les seves famílies.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: