Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reclama que els pagesos puguin cremar les restes vegetals

29 setembre 2022 · Noticies

Aquests dimecres a la tarda, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat demanar al Govern espanyol la modificació i adequació normativa per fer possible que la pagesia pugui continuar cremant les restes vegetals als camps de conreu. I és que l’Article 27 de la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats limita les cremes i especifica que “amb caràcter general, no està permesa la crema de residus vegetals generats en l’entorn agrari o silvícola”. “És un articulat que no està ben plantejat i que constata el desconeixement del dia a dia del cicle del pagès en alguns despatxos. La pagesia ja ha d’assumir molts sobrecostos i aquesta llei els posa encara més entrebancs per gestionar els residus vegetals”, ha explicat Gemma Carim, presidenta de Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.


D’altra banda, el ple també ha donat el vistiplau a la proposta per declarar Bé Cultural d’Interès Local el molí de Butxaquina de Flix. Es tracta un edifici del segle XVII, utilitzat fins fa poc com a almàssera d’oli i que l’ajuntament flixanco vol rehabilitar per convertir-lo en un espai destinat a usos culturals. En un altre ordre de coses, aquest dimecres, el ple ha aprovat l’addenda de modificació per a l’any 2022 del conveni entre l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, per a la coordinació d’actuacions en desenvolupament de la delegació de competències en matèria de consum.

Finalment, en el torn de precs i preguntes, la presidenta del Consell Comarcal ha volgut felicitar l’Ajuntament de Móra la Nova pel premi al millor Poble Tecnològic de l’Any, que aquesta setmana ha rebut en el marc de la primera edició dels Premis Poble de l’Any de Catalunya, promoguts per l’empresa editora Prensa Ibérica. En un acte celebrat a Manresa, el municipi riberenc ha estat reconegut entre altres coses per la implementació d’una xarxa privada de 5G i pel projecte de telemetria (mesurament remot) de comptadors d’aigua potable, que permet usos socials i millorar l’eficiència de la xarxa. “És important que els pobles de la comarca apostin pel desplegament de les noves tecnologies. I de fet, un dels eixos estratègics del Consell és incentivar els municipis en aquest àmbit. Sense anar més lluny, el laboratori tecnològic de la Nau 5 G ubicada al Polígon del Molló de Móra la Nova és una de les apostes clares que hem fet des del Consell, i ajudarà a generar un impacte econòmic rellevant a la Ribera d’Ebre, a situar-la com a comarca referent i captadora de projectes”, ha assegurat Carim.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: