Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Pagesos i ramaders de la Ribera d’Ebre obren les portes als visitants amb motiu de ‘Benvinguts a Pagès’

28 setembre 2022 · Noticies

Els dies 1 i 2 d’octubre, Benvinguts a Pagèsla gran festa de la pagesia catalana, torna a la Ribera d’Ebre. Hi participaran cinc explotacions agroalimentàries, quatre restaurants de proximitat, cinc allotjaments de la comarca i dues activitats complementàries. Des de la primera edició d’ara fa set anys que la Ribera d’Ebre amb la coordinació del Consell Comarcal participa en les jornades. Enguany les explotacions riberenques que hi participen són les següents: BiopaumeràFormatgeria LauraLos Bodissets de la Rafela de Rasquera, el Molí de Rué de Vinebre i Mel Somper de Riba-roja d’Ebre.

“Aquesta iniciativa coincideix amb una de les línies de treball del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. D’una banda, perquè la indústria agroalimentària i els productes de proximitat són un dels pilars del futur econòmic de la comarca. De l’altra, perquè aquest projecte està també vinculat al turisme familiar, gastronòmic i de natura”, ha comentat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal. Segons Laura Baldé, de la Formatgeria Laura de Rasquera, “el cap de setmana de Benvinguts a Pagès és un cap de setmana molt agraït, perquè els productors podem interactuar amb els visitants, principalment famílies”. “Obrim les portes de les explotacions, els participants poden visitar els corrals de les cabres que ens donen llet per fer el formatge, conèixer quin és el nostre dia a dia. Són activitats especialment atractives per als més menuts”, explica. Per a Ferran Brull, del restaurant Braseria de Tivissa, “és important que a través d’aquest tipus d’iniciatives, els ciutadans puguin valorar els productes de proximitat, allò que s’estan menjant, i sobretot tota la faena que hi ha al darrere”.

Així, durant tot el cap de setmana, els productors mostraran el seu treball i la qualitat dels seus aliments a través de visites gratuïtes en les quals es podran degustar els productes i comprar formatges, fruita, olis, mel, verdures i vins sense intermediaris. Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar a través de la pàgina www.benvingutsapages.cat. De fet, el web funciona com a central de reserves per planificar unes visites. L’oferta dels productors es complementa amb la participació de cinc allotjaments rurals i quatre establiments de restauració que aposten pels productes locals. A més, s’han organitzat activitats complementàries, com un tast de vins i formatges, amb la voluntat de crear sinergies també entre els diversos productors comarcals.

Oberts tot l’any // Paral·lelament a la celebració de Benvinguts a Pagès, els productors de la comarca han consolidat una oferta estable i permanent durant els 365 dies de l’any. Així, ofereixen visites de pagament per apropar l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general durant tot l’any, donant continuïtat a l’esdeveniment del proper cap de setmana. L’oferta s’adreça al conjunt dels visitants amb una atenció especial per a les famílies i el públic interessat per la descoberta de la natura, el patrimoni i la gastronomia.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya que durant tot un cap de setmana permet que 150 explotacions agroalimentàries de tot Catalunya obrin les portes als visitants per ensenyar els camps, els ramats i els obradors. Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per viure una gran experiència i per omplir el rebost comprant directament a pagesos i productors.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: