Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre reconeix la seua gent gran en la Festa de l’Avi i l’Àvia comarcal

24 agost 2022 · Noticies

Després de l’aturada de dos anys per la pandèmia, enguany la Ribera d’Ebre ha recuperat la Festa de l’Avi i l’Àvia Comarcal. L’acte, promogut pel Consell Comarcal i les diverses associacions de jubilats i gent gran de la Ribera d’Ebre, és itinerant i enguany s’ha celebrat a la plaça del teatre La Llanterna de Móra d’Ebre. Així, aquest dimarts al vespre s’ha fet un reconeixement a la trajectòria vital i professional a dotze avis i àvies (un per cada municipi de la comarca) amb una menció especial a Joan Ramon Casanova Falcó de Móra la Nova, que ha rebut la distinció d’Avi Comarcal 2022.

Després del discurs de benvinguda de Núria Griera, presidenta del Casal de Jubilats de Mora d’Ebre, l’alcalde de Móra d’Ebre Rubén Biarnés ha destacat la tasca de la gent gran de la comarca “per a la cohesió de les famílies i la transmissió de valors”. Per la seua banda, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal, ha agraït la seua implicació en el Consell Consultiu de la Gent Gran de la comarca: “Avui és dia de compartir bones emocions, bones experiències pel camí de la vida i l’alegria que els vostres convilatans us hagin escollit com a avis i àvies representants de cada poble”. Finalment el delegat de govern a les Terres de l’EbreAlbert Salvadó ha destacat la importància de les associacions de jubilats “per al dinamisme social de la comarca, imprescindible per poder  seguir construint un país millor”.

En l’acte, coorganitzat pel Consell, l’Ajuntament i Casal de Jubilats de Móra d’Ebre ha culminat en un sopar i a més de Joan Ramon Casanova de Móra la Nova ha reconegut la trajectòria dels següents avis i àvies: Pere Montaña Montaña d’Ascó; Rosa Àvila Martínez, de Benissanet; Jaume Masip Vidal, de Flix; Antonio Casadó Vidiella de Garcia; Josep Maria Mateu Monclús, de Ginestar; Natàlia Bartomomé Piñol, de la Palma d’Ebre; Carme Borràs Sentís, de la Torre de l’Espanyol; Carme Segarra Pedrola, de Miravet; Valero Benaiges Farnós, de Rasquera; Pepita Vila Teixidó de Vinebre i René Femenía Piñol de Móra d’Ebre.

Moment de la proclamació del Joan Ramon Casanova Falcó, com a Avi Comarcal 2022

Joan Ramon Casanova Falcó, l’Avi Comarcal 2022, és de Móra la Nova on va nàixer el 1947, ha estat sommelier, cuiner i restaurador de la Fonda Barcelona de Móra la Nova que va regentar amb la seua dona Anna Maria Pujol i que fins el 2013 va  ser un símbol comarcal de la tradició d’hostalatge. A més, Casanova ha estat actiu en l’associacionisme: ha estat membre de la comissió organitzadora de la Fira Comarcal de Móra la Nova i de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Tarragona, ha vetllat pel desenvolupament del turisme de la Ribera d’Ebre i ha promogut el plat de la clotxa com emblema gastronòmic del territori. El 2005 va rebre la Medalla al Mèrit Turístic que atorga la Generalitat de Catalunya.

 

AVI LOCAL D’ASCÓ 2022: SR. PERE MONTAÑA MONTAÑA amb el Miquel Àngel Ribes i Aida Roigé, alcalde i regidora l’ajuntament d’Ascó, i Rubén Biarnés, alcalde de l’ajuntament de Móra d’Ebre.

 

ÀVIA LOCAL DE BENISSANET 2022: SRA. ROSA ÁVILA MARTÍNEZ amb Maria Jesús Grau i Joana Mosseguí, Tinent d’alcalde i regidora de l’ajuntament de Benissanet i Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

 

AVI LOCAL DE FLIX 2022: SR. JAUME MASIP VIDAL amb  Gemma Abelló, alcaldessa en funcions de l’ajuntament de Flix i Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

AVI LOCAL DE GARCIA 2022: SR. ANTONIO CASADÓ VIDIELLA amb Blanca López i Florín Plosca, alcaldessa i regidor de l’ajuntament de Garcia i Rubén Biarnés, alcalde de l’ajuntament de Móra d’Ebre.

 

AVI LOCAL DE GINESTAR 2022: SR. JOSEP MARIA MATEU MONCLÚS amb Conxita Pujol i Teresita Agné, alcaldessa de l’ajuntament de Ginestar i consellera de l’àrea de serveis a les persones del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal Ribera d’Ebre.

 

ÀVIA LOCAL DE LA PALMA D’EBRE 2022: SRA. NATALIA BARTOLOMÉ PIÑOL amb Marina Rojals i Oriol Vernet, alcaldessa i regidor de ajuntament de la Palma d’Ebre i Albert Salvadó, Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

 

ÀVIA LOCAL DE LA TORRE DE L’ESPANYOL 2022 :  SRA. CARME BORRÀS SENTÍS amb Joan Juncà, alcalde de l’ajuntament de La Torre de l’Espanyol i Sr. Rubén Biarnés, alcalde de l’ajuntament de Móra d’Ebre.

 

ÀVIA LOCAL DE MIRAVET 2022: SRA. CARME SEGARRA PEDROLA amb Toni Llambrich, alcalde de l’ajuntament de Miravet i Sr. Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

 

AVI LOCAL DE RASQUERA 2022:  SR. VALERO BENAIGES FARNÓS amb Àngels Llombart, alcaldessa de Rasquera i Rubén Biarnés, alcalde de l’ajuntament de Móra d’Ebre.

 

ÀVIA LOCAL DE VINEBRE 2022: SRA. PEPITA VILA TEIXIDÓ amb Sra. Rosa M. Pros, regidora de l’ajuntament de Vinebre i Gemma Carim Gironés, presidenta del Consell Comarcal Ribera d’Ebre.

 

AVI LOCAL DE MÓRA D’EBRE 2022: SR. RENÉ FEMENÍA PIÑOL amb Ruben Biarnés, alcalde de l’ajuntament de Móra d’Ebre i Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: