Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 1000 nens, nenes i joves participen en les activitats de lleure d’estiu a la Ribera d’Ebre

9 agost 2022 · Noticies

►  Els participants han pogut escollir entre més de 60 propostes d’activitats que s’han dut a terme a la comarca

►  El programa Temps per cures ha afavorit la participació i millorat la conciliació de moltes famílies

Un any més, a finals de juny, un cop finalitzat el curs escolar, van iniciar-se casals, colònies, rutes, acampades i camps de treball en els diversos municipis de la Ribera d’Ebre. Enguany més de 1000 infants i joves han participat en la seixantena d’activitats realitzades, una amplia oferta que els ha apropat a aprenentatges i experiències enriquidores.

Durant el mes de juliol s’han dut a terme diferents torns de colònies en instal·lacions juvenils de la comarca com les colònies de la Xanascat a l’alberg Mas de la Coixa (Móra la Nova), les colònies d’anglès i futbol a Ca Manxol (Rasquera), les colònies del Tria’t l’estiu a l’alberg el Vilar Riu de Baix (Flix) i els diferents torns de campaments a Llaberia. També s’han dut a terme dos camps de treball a Tivissa i Ascó.

Casals d’estiu a tots els municipis de la comarca
Els casals de lleure són actualment l’activitat amb major demanda, fet pel qual aquest estiu s’han organitzat a tots els municipis riberencs. Aquestes activitats majoritàriament solen tenir una durada de 4 h en horari de matí i es realitzen des de finals de juny fins aquests primers dies d’agost.

Les temàtiques d’aquestes activitats han estat molt variades. A Tivissa, Benissanet, Miravet, Ginestar i Vinebre el fil conductor ha estat el cinema, mentre que el circ ho ha sigut a La Torre de l’Espanyol i Garcia. El casal de Rasquera ha girat entorn el medi ambient, mentre que els hàbits i l’alimentació saludable han estat els eixos temàtics dels casals de Móra d’Ebre i la Palma d’Ebre, respectivament. El projecte Rebelluga’t (Ascó) ha endinsat els participants en el coneixement del municipi (tradicions, història i entorn), així com el de Projecte estiu a Flix, l’Aventura’t a Riba-roja i l’Aventures Pirata als infants de Móra la Nova.

Donades les altes temperatures i que la Ribera d’Ebre va estar, durant diversos dies, en el nivell II del Pla Alfa, es van augmentar les hores de piscina i es van reprogramar algunes sortides de camp.

El programa Temps per Cures afavoreix les activitats d’oci
Temps per Cures és un programa del Departament d’Igualtat i Feminismes que, en aquest cas, ha aportat el finançament al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, qui, al seu torn, ha signat convenis amb tots els ajuntaments de la comarca. Això ha fet possible reforçar les activitats de lleure aquest estiu tant pel que fa al nombre d’activitat com a la durada.

Però no només això, en paraules de Gemma Carim, Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, “el programa i la col·laboració entre les diferents institucions ha facilitat l’accés d’un major nombre de famílies a les activitats, afavorint la conciliació familiar i reduint el cost que les unitats familiars han d’aportar”. De fet, es calcula que el programa ha beneficiat aquest estiu a 480 infants i joves de la comarca. Carim mostra també satisfacció perquè enguany, s’hagi pogut recuperar la normalitat en les activitats d’estiu dirigides a infants i joves i que aquests hagin pogut gaudir de nou del lleure i interrelacionar-se més enllà dels espais escolars.

A la Ribera d’Ebre, Temps per cures s’ha desplegat a través de tres tipologies d’actuacions: els Casals d’estiu i Nadal, els espais d’acollida a les escoles fora de l’horari escolar i els serveis de lleure, també fora de l’horari escolar, amb l’objectiu d’oferir suport a les famílies per conciliar la vida familiar i laboral a través de l’oferta de serveis de qualitat, adaptats a les edats dels infants.

Des del Consell Comarcal i per delegació de competències de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya durant aquestes setmanes d’activitat s’han dut a terme visites de seguiment del Decret 267/2016, normativa que regula aquestes activitats.

L’oferta de lleure a més de contribuir al desenvolupament integral dels infants també representa una oportunitat d’ocupació per als joves en períodes de vacances. Aquest estiu, s’ha donat feina a més de 130 joves entre personal titulat com a Director/a de lleure, monitor/a de lleure i personal dirigent de suport. En aquest sentit durant aquest mes de juliol també s’ha dut a terme un curs de monitoratge de lleure per tal de garantir la formació de professionals en aquest àmbit i poder atendre l’alta demanda de lleure a la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: