Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Front comú a la Ribera d’Ebre en suport al projecte de tren històric Lo Caspolino

28 juliol 2022 · Noticies

  El ple del Consell aprova una moció per fer explícita la unanimitat en l’aposta per la posada en marxa i promoció del tren turísitic

►  En la sessió també s’ha donat el vistiplau al Contracte Programa 2022-25 amb el Departament de Drets Socials per un valor de més de 2M€

Aquests dimecres a la tarda, el ple de juliol del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat una moció de suport al tren històric Lo Caspolino. El tren és un projecte promogut per l’Associació per la preservació del patrimoni ferroviari i industrial (APPFI) de Móra la Nova i preveu unir les estacions de la Costa Daurada amb les de l’interior, com el Priorat, la Ribera d’Ebre o el Baix Aragó. La moció demana la implicació d’Adif, de Ferrocarrils de la Generalitat, de l’Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, tant pel que fa a captació de fons necessaris per a la seva posada en marxa, com per a les companyes de promoció i publicitat. “Malgrat que els ajuntaments de la comarca ja havien mostrat el seu suport al projecte, amb la moció d’avui l’hem fet explícita. Així tindrem més força per explicar el projecte a la resta d’institucions”, ha explicat gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

En la sessió d’aquest dimecres també s’ha aprovat el Contracte Programa 2022-2025 amb el Departament de Drets Socials en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social. Amb un pressupost que supera els dos milions d’euros, permetrà finançar serveis bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i noves polítiques de joventut.

Un fons de transició just
D’altra banda, el ple ha aprovat per majoria absoluta una moció per a la creació i participació del Govern Espanyol en un fons de transició justa de les zones nuclears catalanes. Així, es demana que elabori i implementi un pla partir del 2023, per assegurar la diversificació econòmica i la reindustrialització de les àrees nuclears d’Ascó, Vandellòs i Cofrents, arran del tancament definitiu de les centrals. A més, es requereix a l’Estat que contribueixi a dotar el Fons de Transició Nuclear de la Generalitat de Catalunya amb el mateix import que aporta anualment l’administració catalana, mitjançant la recaptació finalista de l’impost sobre les instal·lacions amb impacte mediambiental, que aniran a càrrec dels ingressos públics estatals provinents del sector de l’energia nuclear.

Finalment, el ple ha donat el vistiplau al manifest de l’Acord Social per a l’amnistia i l’autodeterminació, en un document que expressa el seu suport a “l’amnistia, entesa com la necessitat d’una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades i a l’autodeterminació, entesa com la necessitat d’un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l’exercici de la lliure determinació de la societat catalana”. En la sessió d’avui han pres possessió del càrrec de consellers comarcals Montserrat Latorre Pasanau del PSC – Candidatura de Progrés i José Manuel Ramos Murria per ERC- Acord Municipal. El canvi de les conselleries també ha implicat nous nomenaments entre els representants del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en diversos ens i entitats.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: