Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre preveu una ocupació turística al voltant del 70% durant els mesos d’estiu

26 juliol 2022 · Noticies

La comarca de la Ribera d’Ebre ha donat tret de sortida a una companya turística d’estiu amb la voluntat de recuperar les activitats sense cap tipus de restriccions, després de dos estius de pandèmia. De moment, l’ocupació durant els mesos de maig i juny s’ha mantingut al voltant del 50%. i el Consell Comarcal calcula que al juliol i a l’agost l’ocupació en allotjaments rurals, hotels i càmpings pot arribar al 70%, unes xifres similars a les de l’any passat, amb algunes fluctuacions segons el tipus d’allotjament. Per atendre els turistes, el Consell ha obert de nou els dos punts d’informació turística. El primer, ubicat al passeig del Pont de Móra d’Ebre i el segon a la plaça de l’Arenal de Miravet (gestionat de manera coordinada amb l’ajuntament). A més, l’ens comarcal també ha renovat els acords econòmics amb set municipis amb una aportació per sufragar les despeses d’atenció turística dels ajuntaments.

Un referebnt del turisme actiu // Els darrers dos anys, l’àrea de turisme del Consell Comarcal ha aprofitat l’aturada per la pandèmia per editat nous opuscles turístics amb rutes de senderisme i cicloturisme. També s’ha posat en marxa el web rutes.turismeriberaebre.org. “Volem que la nostra comarca siga un referent en l’àmbit del senderisme i el cicloturisme. Ara disposem d’una oferta ordenada i hem creat nous opuscles i noves guies de butxaca amb els tracks i les fitxes tècniques de les vint-i-quatre rutes”, explica Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

EbreLumen com a avantsala // Enguany, la segona edició d’Ebre Lumen (el festival audiovisual de primavera especialitzat en la tècnica del mapping en espais naturals) va servir per enllaçar la Setmana Santa, amb la temporada d’estiu. El certamen, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, va superar els 2.500 espectadors i es va consolidat com un dels eixos estructurals del calendari cultural i turístic de la comarca. Enguany, a més, la major part de projeccions van comptar amb una zona de street food, amb menjar ràpid, la venda de productes Km0 i música en directe. “Això va permetre doblar el nombre d’espectadors, amb un públic divers i intergeneracional”, explica Albert Pujol, membre del comissariat d’EbreLumen. En aquesta segona edició es van projectat dos videomappings per setmana en espais naturals singulars de les poblacions d’Ascó, Flix, Garcia, Ginestar, la Serra d’Almos, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Miravet, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, la Torre de l’Espanyol i Vinebre; amb obres de creatius visuals professionals de Catalunya, l’Estat Espanyol i també de països com Brasil, Colòmbia o Itàlia.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: