Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre acull l’acte institucional de les Terres de l’Ebre del Dia per l’Alliberament LGBTIQ+

1 juliol 2022 · Noticies

El municipi riberenc de Tivissa ha acollit aquest dijous a la tarda, la commemoració institucional del Govern a les Terres de l’Ebre del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+.L’acte s’ha celebrat a la Plaça del Portal amb activitats lúdiques simultànies en el marc de la ‘Jornada sense etiquetes 2022’, una taula rodona sobre la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+ en l’ambit rural amb activistes del territori i la venda de llibres sobre la temàtica. L’acte institucional ha comptat amb la participació del director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons, del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernández; la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño; i l’alcaldessa del municipi, Montserrat Perelló Margalef, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre Gemma Carim. 

Durant la seua intervenció, Carim ha fet un repàs de les polítiques que els darrers anys han implementat en el Servei d’Atenció Integral LGBT del Consell Comarcal, Oficina Jove de la Ribera. “Fa temps que tenim molt clar que encara cal sensibilitzar la ciutadania de la nostra comarca sobre els valors vinculats al respecte i la tolerància vers ell col·lectiu LGTBIQ+. Hem impulsat una maleta coeducativa i pedagògica per treballar a escoles i instituts, hem desenvolupat projectes de la mà dels ajuntaments i de les biblioteques municipals de la comarca, hem pintat murals reivindicatius en l’espai públic i hem organitzat xerrades de sensibilització sobre la diversitat sexual i de gènere destinada a tota la societat en general. Tot això ens enorgulleix com a comarca i és una petita mostra de com aterretem les polítuques LGTBIQ+ a la Ribera d’Ebre”, ha explicat Carim.


El director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons, ha donat a conèixer la inversió que el Departament d’Igualtat i Feminismes destinarà a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI a les Terres de l’Ebre durant el període 2022-2025. En total, s’invertiran 636.354,28 euros, que es destinaran principalment a la contractació de perfils especialitzats per a la prestació dels serveis. Durant l’anunci, Florensa ha subratllat que “els drets de les persones LGBTI+ s’han de garantir cada dia, en tots els àmbits”, i ha defensat que “són les administracions de proximitat les que tenen una major capacitat d’atendre les necessitats de la població i de vehicular els recursos de la manera més eficient possible”. En aquest sentit, “la Xarxa SAI LGBTI és un exemple de l’estreta col·laboració entre el Govern i els ens locals per a la defensa dels drets humans de totes les persones”, ha dit el director general. L’acte ha acabat amb una actuació musical del cantant Joan Liñao, participant del programa Eufòria de TV3 i activista LGTBIQ+

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: