Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Àrea 5G Terres de l’Ebre treballa accions específiques de foment del talent en esta tecnologia mòbil

16 juny 2022 · Noticies

El Centre d’Empreses de Flix ha acollit una sessió d’informació per a docents de les Terres de l’Ebre per donar a conèixer què és la tecnologia del 5G i quin pot ser el seu impacte en el sector socioeconòmic del territori. Es tracta d’una acció impulsada pels agents de l’Àrea 5G de les Terres de l’Ebre, amb el suport dels Serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre. S’ha exposat l’experiència pionera d’aplicació d’un mòdul específic sobre tecnologia 5G que ja es va iniciar el passat mes de novembre a l’INS Julio Antonio de Móra d’Ebre. La iniciativa, realitzada per tècnics especialistes del Departament de Polítiques Digitals, Fundació I2CAT, Fundació Mobile World Capital Barcelona i del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre té l’objectiu d’encaixar la formació en tecnologia 5G en els Cicles Formatius de les famílies d’informàtica i d’electrònica tant en grau mitjà com en grau superior.

Mòdul 5G pioner a la Formació Professional ebrenca // Des d’aquest curs 2021/2022, el Cicle Formatiu de Tècnic en Sistemes Microinformàtics i Xarxes que imparteix l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre ja ha inclòs un mòdul formatiu sobre tecnologia mòbil 5G dividit en dues parts: una, centrada en la part del maquinari (desplegament de la xarxa, dispositius 5G, etc.) i, l’altra, dirigida especialment als servidors al núvol. Ara, amb aquesta nova formació de personal docent, l’objectiu és que altres centres de les quatre comarques de l’Ebre puguin oferir nous mòduls 5G en cicles de grau mitjà i superior els cursos vinents. “La comunitat educativa de la comarca, l’administració local i les empreses han posat en comú coneixements. I això ja ha permès que els alumnes del nostre territori seiguin els primers fora de Barcelona que han testat aquest projecte que vol apropar la tecnologia a totes les edats i que té una gran potencialitat. Treballem pel futur i ho fem al costat dels més joves”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

“Amb tot aquest procés, volem aconseguir que les empreses del territori tinguin al seu abast tècnics de formació professional especialitzats en tecnologia 5G, en un projecte pioner a Catalunya per a la formació de nou talent ebrenc en aquesta tecnologia”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de al Ribera d’Ebre, líder local de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre. “Cal treballar de manera conjunta i fer aquests estudis singulars, però sobretot adaptant-los a la nova realitat social i econòmica. Uns estudis d’informàtica i d’electrònica d’alt nivell son clau per a la inserció laboral d’avui en dia perquè cada vegada més hauran de ser més específics, ja que tot avança molt ràpid” ha explicat Montserrat Perelló, directora dels Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre.

Pioner també en l’aplicació de la 5G a primària // D’altra banda, el passat dia 16 de juny, el laboratori CoEbreLab 5G ubicat al Polígon del Molló, entre Móra la Nova i Tivissa, propietat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha acollit una jornada de formació sobre reptes tecnològics adaptada a estudiants de primària. Hi han participat una 42 alumnes de l’escola Enric Grau i Fontseré de Flix i de l’escola Pàmies de Ginestar que han pogut explorar diferents àrees de coneixement mitjançant la tecnologia amb l’objectiu de contribuir a millorar el seu entorn i a potenciar el seu futur desenvolupament personal i professional.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: