Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre commemora el ‘Dia mundial de la resa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans’

15 juny 2022 · Noticies

Avui 15 de juny, és el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans. Aquest migdia, la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat un acte institucional per commemorar-lo. Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha donat la benvinguda als assistents i tot seguit s’ha llegit el manifest elaborat per la Comissió Executiva del Consell de la Gent Gran de Catalunya. “El maltractament a les persones grans, és un problema mundial que afecta la salut i als drets humans de milions de persones. És unn problema social generalitzat que pot afectar a una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament a la població femenina. Això no obstant, s’acostuma a amagar perquè és considerat un assumpte essencialment privat”, deia el document que ha llegit Ramon Sabaté, delegat nat del Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. A continuació la consellera de l’àrea d’atenció i serveis a les persones, Teresita Agné ha presentat el díptic d’Instruments jurídics per protegir els nostres drets, elaborat per la Comissió permanent del Consell Consultiu de Gent Gran i amb el suport tècnic del consell. En acabar, s’ha projectat l’audiovisual.

A més, en el marc de la jornada commemorativa, aquesta tarda és previst un taller adreçat a les associacions de gent gran de la Ribera, conduït per les tècniques del Consell Comarcal i que pretén informar sobre els maltractaments, la seva identificació i treballar tots els factors de risc per intentar erradicar-los. Paral·lelament, s’ha distribuït un cartell amb el lema del mateix ‘Dret a decidir el que vull fer’. L’acte d’avui forma part de les accions impulsades des del consell riberenc —conjuntament amb altres consells que formem part de la Xarxa de Comarques per l’envelliment— per visibilitzar la situació de maltractaments que pateix la gent gran.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: