Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre consolida la seva aposta per la transició energètica i digital

7 juny 2022 · Noticies

La digitalització i la producció energètica de proximitat, sostenible i descentralitzada és una de les apostes estratègiques de l’equip de govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Per això, els darrers anys l’ens comarcal ja ha implementat diverses accions en aquesta línia, finançades pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 de la Generalitat de Catalunya.

Ara, en el marc d’aquestes ajudes, el consell ha obert el període de licitació per a la instal·lació i legalització d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum al sostre de la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, i a la nau 5G del Polígon del Molló, situada entre els termes de Móra la Nova i Tivissa. El període de licitació estarà obert fins al 21 de juny. L’acció s’emmarca en aquesta aposta per promoure la sostenibilitat en els edificis de propietat comarcal i amb la incorporació d’un sistema de monitoratge que permeti valorar els consums i optimitzar la despesa energètica i econòmica.

En el cas de la nau del Molló, la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum de 6 kW sobre la coberta permetrà culminar les obres de connexió a alta velocitat entre la nau i l’edifici de l’ens comarcal situat a Móra d’Ebre, a 3 km de distància. Així, es culminarà el pla d’adequació d’espais, d’instal·lació elèctrica, xarxa informàtica i climatització, i es consolidarà la nau com a centre neuràlgic d’ús i proves en 5G de referència no només a les Terres de l’Ebre, sinó també en el conjunt de la Catalunya Rural.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: