Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Festa de les Cigonyes de la Reserva Natural de Sebes de Flix fa vint anys

7 juny 2022 · Noticies

Després de dos anys de pandèmia, aquest dissabte la Festa de les Cigonyes va tornar a la Reserva Natural de Sebes amb el seu format habitual i, a més a més, ho va fer coincidint amb el seu vintè aniversari, una fita que mostra la consolidació d’aquest esdeveniment familiar a nivell comarcal organitzat pel Grup Natura Freixe, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Flix i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

La Festa de les Cigonyes es va iniciar fa dues dècades com una diada per posar de relleu la importància de l’educació i la sensibilització ambiental entre els infants a partir del projecte de reintroducció de la cigonya blanca al tram final de l’Ebre. Aquesta jornada festiva i pensada per a totes les famílies de la Ribera d’Ebre i voltants permet apropar aquest espai natural protegit i una de les seves espècies emblemàtiques, la cigonya blanca, a un públic  molt divers.

En aquesta edició, una setantena de famílies van recollir el diploma commemoratiu que la Reserva Natural de Sebes atorga als nadons nascuts durant l’any anterior per celebrar el seu naixement, vinculant-los des de ben petits a la natura i els seus valors. Els xiquets i les xiquetes de totes les edats van poder gaudir de tallers, jocs i un espectacle infantil a càrrec del grup d’animació  Rikus.

La Festa va comptar amb la presència de l’alcade de Flix, Francesc Barbero, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim i la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas. Tots tres van destacar la importància de celebrar esdeveniments com aquest i d’apostar per entitats ambientals que vetllen per la conservació de la natura, especialment en entorns protegits com són les zones humides de la Reserva Natural de Sebes i el meandre de Flix.

En acabar els parlaments, es entregar un obsequi a la dissenyadora i il·lustradora Anna Méndez, de Flix, que ha estat l’autora del cartell d’aquesta vintena edició i Kevin Sdirna de l’Escola Lluís Viñas, de Móra d’Ebre, que va ser el guanyador del concurs escolar d’enganxines en què van participar totes les escoles de la comarca.

Com a cloenda de l’acte institucional, es van bufar les espelmes d’un pastís d’aniversari elaborat en col·laboració amb la pastisseria Larrosa, de Flix, i els alumnes del Jeroni de Moragas, que van participar amb diferents dibuixos sobre la Festa per guarnir unes galetes que es van repartir entre els assistents.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: