Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Premi Llibres Ebrencs compleix majoria d’edat i es consolida com a referent del talent literari dels joves de l’Ebre

30 maig 2022 · Noticies

Aquest cap de setmana, en el marc de Litterarum Móra d’Ebre i de la Fira del Llibre Ebrenc s’han entregat dels guardons de la divuitena edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet, destinat a joves de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat. Els premis impulsats per l’Àrea de Joventut del Consell comarcal de la Ribera d’Ebre estan dividits en quatre categories, amb dos premis per categoria: el premi del jurat, dotat amb 150 euros, i el premi de votació popular a través de l’app Wattpad, dotat amb un val per a una baixada en caiac pel riu Ebre amb l’empresa de turisme actiu Rogles Aventura.

“Enguany complim la majoria d’edat. Aquests han estat uns premis pioners, que han aconseguit atreure participants de les quatre comarques de l’Ebre. A més, si fem un repàs de la història dels guardons, ens adonarem que han servit de plataforma per a joves escriptors que després han guanyat certamens de molta més envergadura com el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre i el Premi Vila d’Ascó, amb noms ara ja consolidats com Miquel Esteve, Marta Rojals, Núria Morera o Clàudia Pellisé”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

L’acte d’entrega de premis s’ha celebrat aquest dissabte a la tarda a la plaça de Dalt de Móra d’Ebre i ha estat presidit per Gemma Carim, per Rubén Biarnés, regidor a l’Ajuntament de Móra d’Ebre, i per Ruth Martí, coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre. En l’edició d’enguany s’hi han inscrit vint-i-set relats. El jurat del premi ha estat format per representants de les biblioteques, llibreters, tècnics de l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre i membres del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Els guanyadors de l’edició 2022 han estat els següents:

CATEGORIA A (fins a 15 anys)
Premi popular: Ona Launes de Roquetes amb ‘Cartes Negres’
Premi Jurat: Júlia Benavent de Móra d’Ebre amb ‘Balanç emocional’

CATEGORIA B (de 16 a 22 anys)
Premi popular: Agnès Pellissa de Rasquera amb ‘Ella, la mama’
Premi Jurat: Aina Ribes d’Ascó amb ‘Cavalcant entre somnis’

CATEGORIA C (de 23 a 29 anys)
Premi popular: Paula Solà de Roquetes amb ‘On són els meus drets’
Premi Jurat: Carla Querol de La Palma d’Ebre amb ‘Sense títol’

CATEGORIA D (més de 30 anys)
Premi popular: Waldesca Bladé de Rasquera amb ‘L’infern a la terra’
Premi Jurat: Cinta Pérez de Xerta amb ‘Maleta negra’

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: