Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal i els ajuntaments, units per fomentar la conciliació familiar i laboral

26 maig 2022 · Noticies

Aquest dimecres, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre de maig ha aprovat el conveni de col·laboració entre els ajuntaments i l’ens comarcal per a l’execució del programa Temps per Cures. Es tracta d’un projecte impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat dirigit a famílies amb nenes i nens dels 0 als 14 anys i amb l’objectiu d’alliberar temps per a les famílies que cuiden dels fills i així afavorir la formació, la inserció laboral, la participació social o l’oci dels progenitors o tutors. Es tracta d’un programa universal adreçat a totes les famílies, però que vol donar temps especialment a les dones que són les que més cuiden i les que menys temps tenen per a elles mateixes.

El Consell Comarcal coordinarà i desplegarà el programa conjuntament amb els ajuntaments i l’Entitat Municipal Descentralitzada de la Serra d’Almos. Per fer-ho possible, s’ha fet una diagnosi inicial dels serveis i activitats de què disposa cada municipi per definir una fitxa del projecte amb les actuacions concretes a cada localitat. Així s’apostarà per serveis de cura puntual en equipaments, casals infantils i juvenils en períodes no lectius, espais d’acollida a les escoles fora de l’horari escolar, colònies d’estiu, ludoteques i serveis de cura puntual al domicili. Per al desplegament d’aquest programa, la Ribera d’Ebre ha rebut 53.366,47 euros. El programa Temps per Cures a Catalunya està vinculat al Pla Corresponsable (2021-2023) de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, del Ministeri d’Igualtat estatal.

Una fuita de la central nucelar
Durant el ple, la presidenta del Consell Comarcal també ha informat de la darrera hora sobre la presència d’una taca d’oli al riu Ebre, entre els municipis de Vinebre i Ascó. La taca es va detectar dilluns i la mateixa Gemma Carim, així com diversos alcaldes de la zona, van alertar a l’IDECE i a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). De fet, l’ACA i els agents rurals han treballat per determinar-ne l’origen. Dimarts, el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) va emetre una alerta indicant que l’afectació podia arribar fins a Xerta i aquest dimecres la Central Nuclear d’Ascó ha comunicat a les autoritats locals que es tracta d’una fuita provinent dels alternadors de la central. Els inspectors de l’ACA es troben a la zona fent el seguiment de l’incident i s’espera que les pròximes hores emetin un comunicat oficial per donar detalls de la investigació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: