Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera dona el tret de sortida a nous cursos de llengua per a persones nouvingudes

18 maig 2022 · Noticies

Aquesta setmana, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha donat el tret de sortida a una nova edició dels cursos integrals de primera acollida. Es tracta d’una formació perquè tant les persones estrangeres com les persones nouvingudes arrelades a la comarca puguin adquirir autonomia, especialment pel que fa a l’ús de la llengua. “Desconèixer la llengua genera inseguretat. I quan els estudiants aconsegueixen trencar aquest sostre de vidre, poden apropar-se i vincular-se i comunicar-se amb persones catalanoparlants, de manera molt més efectiva”, ha explicat Vivian Cano, tècnica d’Immigració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

“Als cursos hi acudeixen sobretot dones, un col·lectiu que necessita el català per a situacions tan bàsiques i quotidianes com anar al metge o interactuar amb l’escola dels fills. És una oportunitat que cal aprofitar i que dees del Consell Comarcal estem molt contents de poder oferir, perquè la llengua és la base per relacionar-nos i integrar-nos.”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Les classes estan dirigides a un públic adult, inclouen noranta hores de català i s’impartiran a Flix i Vinebre. Els cursos estan organitzats pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre conjuntament amb el Consorci de Normalització lingüística, amb el finançament de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Secretaria d’Igualtats del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: