Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre dona el tret de sortida a la Mobile Week per quart any consecutiu

22 abril 2022 · Noticies

Aquest matí, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Mobile World Capital Barcelona han presentat la quarta edició de la Mobile Week Catalunya. L’acte s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i ha comptat amb la participació de Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i de Jesús Álvarez, el vicepresident comarcal. I és que la Ribera és un dels setze territoris catalans —l’únic de les Terres de l’Ebre i la demarcació de Tarragona— que acollirà activitats gratuïtes i obertes a tota la ciutadania des d’avui i fins al divendres 29 d’abril.

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l’educació per formar joves i, alhora, potenciar l’augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); o l’exploració de les noves eines i mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment. El programa està dirigit a un públic ampli, amb activitats a les biblioteques, als centres educatius i als casals de la gent gran, entre altres.

“La major part d’activitat són presencials i però també n’hi ha de telemàtiques. N’hi ha d’especialitzades i d’altres obertes a tota la ciutadania i per a totes les franges d’edat. Hem escollit temes molt diversos i hem intentat arribar a tots els pobles de la comarca. Per tant, no hi ha excusa perquè casdascú no pugui trobar el seu espai en aquesta edició de la Mobile Week”, ha explicat Gemma Carim. Les activitats se celebraran a tots els municipis de la comarca. La programació i els formularis d’inscripció es poden consultar al web de la Mobile Week.

Impacte sobre el territori // En l’acte de presentració d’aquest matí a Barcelona hi han intervingut el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, i Cristina Colom, responsable de ‘Mobile Week’ a la MWCapital. A més, també s’ha celebrat una taula rodona moderada per la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, on la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, han explicat quin és l’impacte de la ‘Mobile Week’ al territori. “La celebració de la Mobile Week és fruit del treball intents del Consell Comarcal per reforçar l’aposta de la comarca per la tecnologia i especialment pel desplegament de la tecnologia 5G, un àmbit en el qual som pioners”, ha remarcat Carim.

Un projecte de país // L’esdeveniment s’allargarà fins al 28 de maig en altres territoris del país: vuit municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Centelles, Mataró, Olesa de Montserrat, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes – Sitges i Vilanova i la Geltrú); dos de la Catalunya Central (Manresa i Igualada); dos de la demarcació de Girona (Girona i Figueres); dos de Lleida (Lleida i Mollerussa) i un de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell).


Totes les ciutats i  territoris que es van presentar a la convocatòria per participar en la quarta edició de la Mobile Week Catalunya van aportar un avantprojecte amb un breu plantejament de format, contingut i durada de l’esdeveniment, d’entre 3 i 5 dies. Un equip integrat per membres destacats de Mobile World Capital Barcelona i  del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori han valorat les propostes presentades, d’entre les quals han seleccionat les dels setze territoris que acolliran la Mobile Week Catalunya 2022.La ‘Mobile Week Catalunya’ és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona impulsada conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, i que compta amb el suport de CaixaBank i Damm.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: