Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Les escoles de la Ribera d’Ebre fomenten una societat igualitària i lliure de violència a través dels contes teatralitzats

19 abril 2022 · Noticies

El foment de la igulatat i la prevenció del sexisme entre els nens i el joves de la comarca és un dels objectius dels serveis del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), el SAI  (Servei d’Atenció Integral) i l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Per això les tres àrees de l’ens comarcal han promogut tallers i contacontes coeducatius i itinerants, dirigits a tots els centres escolars de primària de la Ribera. L’activitat s’emmarcada dins del programa Kant per la igualtat. Els tallers —se n’han realitzat divuit—es van inciar el desembre passat i finalitzaran aquest mes d’abril.

Les escoles han pogut escollir entre els contes La rateta que llegia a l’escaleta i Rosa Caramel on s’han treballat les desigualtats de gènere, els estereotips, l’autoestima i l’esperit crític. Els contacontes —que han anat a càrrec de l’empresa Ludònia— han finalitzat amb un taller de manualitats. Els alumnes han creat un punt de llibre i han dissenyant una bossa de roba que amb dibuixos i una frase representativa sobre la igualtat de gènere.

L’acció ha servit per complementar el treball de la Maleta Coeducativa que viatja al llarg del curs per les escoles i mitjançant la qual es treballa amb els més petits la igualtat i la coeducació a través dels contes. Amb totes aquestes accions, el Consell Comracal aposta pel treball preventiu i afavorir una societat més igualitària i lliure de violència.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: