Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre vol ser referent en cicloturisme i senderisme cultural i slow

4 abril 2022 · Noticies

“Volem que la nostra comarca siga un referent en l’àmbit del senderisme i el cicloturisme. Ja fa uns anys que es van plantejar les primeres rutes d’aquest tipus a la Ribera d’Ebre, però es va fer de manera una mica dispersa. Ara hem ordenat l’oferta i hem creat nous materials divulgatius”, ha explicat aquesta matí Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. I és que aquest migdia la Reserva Natural de Sebes a Flix ha acollit la presentació dels nous opulscles i del web rutes.turismeriberaebre.org. La nova pàgina permet descarregar els opuscles, les guies de butzaca i els tracks; consultar les fitxes tècniques de les vint-i-quatre rutes;  veure la galeria d’imatges, planificar l’estada i accedir a una àmplia base de dedes d’empreses de serveis turístics, allotjaments i restaurants.

“Són rutes amb diferents nivells de dificultat, però que en general estan pensades per poder fer amb família o amics. Hem defugit del caràcter esportiu i competitiu”, ha explicat David Esteller, director de Tourislab, empresa que ha acompanyat el Consell Comarcal en el procés de disseny de les rutes. “Aquesta és una aposta pel turisme sostenible i la mobilitat més slow. Volem atreure el públic del territori nacional, però també l’internacional per poder desestacionalitzar la demanda”, ha afegit Mònica Sabaté, tècnica de desenvolupament Turístic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Les rutes i el nou material és fruit del treball conjunt entre els tècnics de turisme del Consell Comarcal i la Taula de Senderisme i  Cicloturisme, espai de treball integrat per agents del sector public i privat de la comarca. El projecte ha estat finançat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, gràcies al qual s’han pogut dissenyar els nous opuscles amb quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). “Amb els nous materials, la nova identitat gràfica i l’actualització de les fotos, volem generar imatge, presentar un territori atractiu, amb icones fotogràfiques que ajudin a posicionar-nos com a destinació”, ha assegurat Mònica Sabaté.

“Els recorreguts transcorren per tots els municipis de la comarca i posen en valor els paisatges, el patrimoni i la gastronomia amb la finalitat que la visita esdevingui la porta d’entrada a la descoberta de tots els atractius que pot oferir la Ribera d’Ebre”, segons Sabaté. “A més, aprofitant el disseny de les rutes i la creació del material, s’ha fet una diagnosi de l’estat de senyalització dels itineraris per tal de poder-lo millorar a mitjà i llarg termini, tot i que les rutes estan concebudes per realitzar-les amb el track i no amb senyalització física”, ha concretat Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d’Inciatives Socioeconòmiques.

La gran ruta ‘Entre rius’ // La nova oferta també inclou una gran ruta amb bicicleta per etapes, que parteix de la Ribera d’Ebre, però també transcorre per la Terra Alta, el Baix Ebre, el Matarranya, el Baix Aragó, Baix Cinca i el Segrià. “És un recorregut de quatre etapes i que a diferència de les altres propostes està pensat, potser, per a un públic una mica més experimentat. Porta per títol ‘Entre Rius’ perquè voreja l’Ebre, el Canaletes, l’Algars i el Matarranya. En total, set comarques, quatre rius i 225 quilòmetres”, ha informat David Esteller. “A més, la ruta està plantejada perquè els usuaris puguin arribar en tren a la nostra comarca i enllaçar amb els recorreguts”, ha afegit.

Un turisme que va en augment // “Fins ara, la cultura, el patrimoni i el paisatge han estat els principals recursos turístics de la comarca. És cert que la Serra de Cardó, la Serra Llaberia o la Serra de Tormo fa anys que són una destinació habitual per a excursionistes i ciclistes. Però els darrers anys hem detectat l’increment de la demanada d’activitats de senderisme, cicloturisme i la visita d’espais naturals. Una dinàmica que amb el pandèmia encara s’ha fet més evident. Amb aquestes noves propostes esperem cobrir una demanada que també ens han fet arribar molts allotjaments de la comarca a petició dels clients que s’hi han allotjat”, ha conclòs Mònica Sabté.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: