Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera instal·larà plaques solars a la coberta de la seva seu i a la nau del polígon del Molló

31 març 2022 · Noticies

El ple de febrer del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre —que s’ha celebrat aquest dimecres 30 al vespre— ha aprovat per unanimitat la instal·lació de plaques fotovoltaiques per autoconsum de 6 kW sobre la coberta de la nau que té en propietat al Polígon del Molló situada entre els termes de Móra la Nova i Tivissa. D’aquesta manera es culminen les obres de connexió a alta velocitat de la nau amb l’edifici de l’ens comarcal situat a 3 km de distància. Amb la instal·lació del sistema de plaques fotovoltaiques acabarà al projecte de la posada en marxa de la nau del Molló com a centre neuràlgic d’ús i proves en 5G de referència a les Terres de l’Ebre.

Els darrers mesos, el Consell Comarcal ha estat treballant en l’adequació d’espais, en la instal·lació elèctrica i xarxa informàtica i de climatització de la nau. També s’han instal·lat antenes de tecnologia mòbil 5G en mode indoor a la nau de 2.000 m², gràcies a la col·laboració de la Fundació i2CAT a partir del projecte finançat amb un ajut del PUOSC de foment de la dinamització econòmica de la Ribera d’Ebre. “Amb aquesta aprovació del ple, volem fer valdre la nostra aposta tant per la tecnologia 5G com per les energies renovables”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell.

En ple també s’ha donat presa de coneixement del decret de presidència perquè el Consell s’aculli a la convocatòria de les subvencions per a la creació d’oficines d’impuls de la transició energètica en el marc de l’estratègia SOLARCAT per preparar Catalunya per a la captació, l’aprofitament i l’emmagatzematge elèctric de l’energia solar per aquest 2022. Aquesta línia de subvencions permetrà contractar un tècnic assessorar en la planificació de la transició energètica que oferirà els serveis als ajuntaments, a les empreses i a la ciutadania de la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: