Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera commemora el Dia de la Visibilitat Transgènere

31 març 2022 · Noticies

Aquest migdia, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) i l’Oficina Jove, ha commemorat el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere que se celebra cada 31 de març. “És cabdal realitzar polítiques públiques conjuntament amb el teixit associatiu trans i del col·lectiu LGTBI per intervenir contra la transfòbia que genera discriminació, desigualtat i precarietat. És important no només visibilitzar les identitats trans com a font de riquesa en l’amplia diversitat afectiva sexual i de gènere sinó conscienciar que estem davant d’una problemàtica social com la transfòbia que en masses ocasions es cobra vides.”, deia el manifest el manifest de l’Observatori contra l’Homofòbia s’ha llegit a la sala de plens de l’ens comarcal.

A l’acte hi ha han assistit la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, els vicepresidents Jesus Alvarez i Amadeu Pros i la consellera Dolors Gurrera, a més de personal de laboral i altres ciutadans. D’aquesta manera, la Ribera s’ha afegit a la commemoració i hi ha donat suport al col·lectiu amb la voluntat que les realitats transgènere estiguin més presents en tots els àmbits de la vida, reconeixent, atenent, visibilitzant i sensibilitzat al respecte.

La celebració d’aquesta diada té l’origen en la iniciativa de l’activista transgènere dels Estats Units Rachel Crandall, que l’any 2009 va instaurar la jornada com a reacció a la manca de diades o dies commemoratius del col·lectiu LGTBI+ que celebressin la visibilitat de les persones transgènere. Actualment el 85% del col·lectiu al nostre país es troba a l’atur i el 15% restant pateix els efectes de la precarització i discriminació laboral.

Des del 2017, que el Consell Comarcal de la Ribera treballa en pro dels drets del col·lectiu LGBTI amb l’assessorament que ofereix el Servei d’Atenció Integral (SAI). El servei formar part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya i té per objectiu garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, intersexuals (LGBTI) i erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: