Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre serà seu de la Mobile Week Catalunya per quart any consecutiu

22 març 2022 · Noticies

La última setmana d’abril, La Mobile Week Catalunya tornarà a la Ribera d’Ebre. La comarca ha rebut amb satisfacció la decisió dels organitzadors que per quart any consecutiu han situat la Ribera entre els territoris catalans pioners en la difusió de les noves tecnologies entre la ciutadania. La comarca és un dels setze àmbits territorials de Catalunya que organitzaran activitats en el marc d’aquesta iniciativa de Mobile World Capital Barcelona impulsada juntament amb la Generalitat de Catalunya. El certamen vol apropar la tecnologia a la ciutadania i aspira a minimitzar les bretxes digitals entre la població, tot aportant eines i recursos per afrontar el dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació.

L’esdeveniment se celebrarà entre el 25 d’abril i el 31 de maig (a tot Catalunya) i més enllà de la comarca de la Ribera d’Ebre també hi participaran vuit municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Centelles, Mataró, Olesa de Montserrat, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes – Sitges i Vilanova i la Geltrú); dos de la Catalunya Central (Manresa i Igualada); dos de la demarcació de Girona (Girona i Figueres); dos de Lleida (Lleida i Mollerussa) i un de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell). La Ribera és l’únic àmbit territorial de les Terres de l’Ebre i la demarcació de Tarragona que hi participa.

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l’educació per formar joves i, alhora, potenciar l’augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); o l’exploració de les noves eines i mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment.

Totes les ciutats i  territoris que es van presentar a la convocatòria per participar en la quarta edició de la Mobile Week Catalunya van aportar un avantprojecte amb un breu plantejament de format, contingut i durada de l’esdeveniment, d’entre 3 i 5 dies. Un equip integrat per membres destacats de Mobile World Capital Barcelona i  del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori han valorat les propostes presentades, d’entre les quals han seleccionat les dels setze territoris que acolliran la Mobile Week Catalunya 2022.

Sobre Mobile Week Catalunya //  La Mobile Week, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, impulsa activitats per conscienciar sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana, a través de la reflexió i l’experimentació. La proposta va néixer a Barcelona, on al llarg d’una setmana es programen conferències, tallers i activitats, – gratuïtes i públiques-, per inspirar, informar, debatre, generar preguntes, fomentar noves aptituds i enfortir l’esperit crític de la ciutadania de totes les edats. L’objectiu de Mobile Week és acostar la tecnologia a la població a través de la participació col·laborativa per tractar els canvis i nous reptes de la transformació digital.

L’any 2019, per primer cop i a iniciativa de la Generalitat, la proposta es va estendre a tot el territori català amb la primera edició de la Mobile Week Catalunya. En la seva quarta edició, la Mobile Week Catalunya aspira a millorar la vida digital de les persones, aportant-los eines i recursos per  afrontar el seu dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: