Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

‘Aprèn i emprèn’, el nou programa d’emprenedoria social del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

16 març 2022 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA ha posat en marxa el programa Aprèn i emprèn, amb la voluntat d’acompanyar les persones que vulguin crear una empresa en el sector de la cura a les persones i obrir una finestra d’oportunitat a la creació de nous models de negoci exitosos, o a la reformulació dels existents.

Precisament, el sector dels serveis a les persones amb necessitats especials està en creixement, sobretot per l’envelliment de la població, però també per l’increment de les persones amb problemes de diversitat funcional —tant física com psicològica— o les necessitats d’atenció als infants. A les necessitats bàsiques (ajudar a vestir-se o a menjar, neteja, gestions del dia a dia, etc.) i psicosocials habituals, cal sumar-hi l’efecte dels canvis socioculturals i tecnològics que repercuteixen en noves demandes: dificultats de conciliació en les famílies amb dependents al càrrec, canvis en els models d’oci, consum cultural i desenvolupament intel·lectual de les persones de més edat.

Aprèn i Emprèn vol ser una oportunitat per als professionals a compte propi del sector de serveis a la cura de les persones —en el sentit ampli— o per aquells que treballen per compte d’altres, però volen ampliar les seves alternatives professionals. Malgrat que els serveis a les persones amb necessitats especials és un sector molt feminitzat, es treballa perquè també hi participin homes, amb la voluntat de vetllar per a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, contribuint a trencar la bretxa de gènere en aquest sector.

Acompanyament multidisciplinari i individualitzat // En el nou programa es treballaran tant els aspectes tècnics del projecte empresarial com les habilitats emprenedores: la gestió empresarial, el lideratge, la creativitat, l’economia, la psicologia i les humanitats. Les sessions formatives seran grupals, amb metodologies d’aprenentatge dinàmiques i pràctiques. A més inclouran visites a empreses de referència en el sector —amb la possibilitat realitzar-hi pràctiques— i, també, assessoraments individuals per tal d’adaptar-se a les singularitats de cada projecte. El programa impulsat per Ribera d’Ebre VIVA  compta amb el suport del Servei d’emprenedoria del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb l’assessorament de l’empresa Cresàlida, que ha dissenyat el programa d’emprenedoria i el conjunt de metodologies en les quals es fonamenta.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: