Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre homenatja les seues dones com a acte de clausura del 8M

11 març 2022 · Noticies

Aquest divendres a la tarda, el Cinema de la Unió Social de Flix ha acollit la celebració del 13è Acte Commemoratiu de les dones de la Ribera d’Ebre. Es tracta d’un acte organitzat pel Consell Comarcal amb les associacions de dones de la comarca i l’Ajuntamnet amfitrió, que enguany ha estat Flix. L’homenatge se celebra des de fa tretze anys coincidint amb la setmana del Dia Internacional de la Dona, com a tancament dels actes commemoratius. L’acte ha reunit més cent cinquanta persones, entre càrrecs institucionals i representants de les associacions de dones d’Ascó, Benissanet, Garcia, Ginestar, Flix, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vinebre.

L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha donat el tret de sortida a l’acte i s’ha mostrat satisfet de poder recuperar uns reconeixements que s’han hagut d’anul·lar en les dues darreres edicions per les restriccions imposades per la pandèmia. “Estem molt contents que avui siga un dia de retrobament de totes les associacions de dones de la comarca; retrobament en la lluita feminista, de memòria i justícia social”, ha explicat. “Avui, a més, volem enviar un esclaf a les dones i les nenes d’Ucraïna que estan sofrint les conseqüències de la guerra. Malauradament d’aquí a uns anys, explicaran històries de guerra i postguerra, com les que van viure fa vuitanta anys les nostres mares i iaies”, ha afegit.

Vera Llombart, regidora de l’Ajuntament de Flix, s’ha encarregat de llegir el manifest institucional. “Davant les desigualtats, discriminacions i violències estructurals que pateixen les dones pel sol fet de ser dones, hi ha dos canvis imprescindibles i inajornables: en primer lloc, el paper actiu dels homes per identificar i rebutjar els estereotips i, en segon lloc, una resposta institucional que ha d’estar a l’altura”, ha destacat.

Marta Marqueta, presidenta de l’Associació de Dones de Flix, ha estat l’amfitriona i s’ha encarregat de presentar l’acte. Cada una de les homenatjades ha rebut un ram de flors i un representant de la família n’ha llegit una petita biografia. Les dones de la Ribera homenatjades en aquesta edició (per elecció de cadascuna de les associacions locals de dones) han estat: Maria Teresa Batiste Teixidó de Vinebre, Pirmi Micola Cedó de Tivissa, Silvia Català Viñes de Riba-roja, Rosa Piñol Farnós de Rasquera; Magdalena Anguera Sancho de Móra la Nova, Montserrat Abelló Escoda de Móra d’Ebre, Paquita Avante Avante de Miravet, Maria Mauri Poll de Ginestar, Rosa March Morera de Garcia, Maria Carmen Bonfill Ferré de Benissanet, Anna Maria Jordà Sans d’Ascó i Assumpció Rey Jové de Flix.

Tere Agné, vicepresidenta del Consell, ha fet el darrer parlament de la tarda i ha donat les gràcies a les dones de la comarca per la seua força i implicació en l’associacionisme: “La pandèmia ha tingut efectes sobre la manera de relacionar-nos i en conseqüència en la vida associativa dels nostres pobles; uns pobles que els volem vius. Per això vull agrair la predisposició i les ganes que heu posat en la celebració d’aquest acte d’homenatge i el valor afegit que aporteu a la nostra societat”, ha afirmat. La tarda ha acabat amb un concert dels alumnes de l’Escola de Música de Flix.

Maria Teresa Batiste Teixidó de Vinebre

Pirmi Micola Cedó de Tivissa

Silvia Català Viñes de Riba-roja

 

Rosa Piñol Farnós de Rasquera

Magdalena Anguera Sancho de Móra la Nova

Montserrat Abelló Escoda de Móra d’Ebre

Paquita Avante Avante de Miravet

Maria Mauri Poll de Ginestar

Rosa March Morera de Garcia

Maria Carmen Bonfill Ferré de Benissanet

Anna Maria Jordà Sans d’Ascó

Assumpció Rey Jové de Flix.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: