Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Concentracions contra la guerra d’Ucraïna en diversos municipis de la comarca

1 març 2022 · Noticies

Aquesta tarda, diversos municipis de la Ribera d’Ebre s’han concentrat en contra de l’atac militar a Ucraïna. Davant dels seus respectius ajuntaments han llegit el manifest unitari de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) que condemna la violència davant l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar aquest passat dijous 24 de febrer i que ja ha provocat diverses víctimes civils i militars:

Des dels municipis de Catalunya, condemnem qualsevol tipus de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament a persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats.

Com a alcaldes i ciutadans de diferents pobles i ciutats, no entenem aquests atacs militars que només aporten danys civils a la població.

La societat catalana i el municipalisme català han estat sempre compromesos amb la pau i en la defensa dels Drets Humans.

Condemnem tot tipus de violència i exigim la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau.

Per això exigim a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès.

Apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme.

Volem especialment expressar el nostre suport a la comunitat ucraïnesa resident als nostres pobles i ciutats de Catalunya.

Per tot això, el municipalisme català convoca tota la ciutadania de Catalunya a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès. El proper dimarts 1 de març a les 19.00 hores, davant de tots els ajuntaments de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: