Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Tret de sortida a la ‘Ribera en flor’ amb una dotzena experiències turístiques entre els arbres fruiters de la Ribera d’Ebre

21 febrer 2022 · Noticies

Aquest matí, Turisme del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha donat el tret de sortida a una nova edició de ‘La Ribera en flor’. Es tracta d’una iniciativa coordinada pel Consell amb el suport d’ajuntaments i empreses de serveis turístics, a través de la qual es proposen activitats per gaudir de la floració dels arbres fruiters, la gastronomia i el patrimoni cultural i històric de la comarca. Després de dues edicions atípiques condicionades per la COVID (el 2020 es van anul·lar les visites i l’any passat es van desenvolupar, però amb grups reduïts i confinament comarcal), enguany les visites arrenquen amb clara voluntat de tornar a la normalitat i amb l’objectiu de recuperar, com a mínim, el número de visitats de l’any 2019. “Fa tres anys, abans de l’esclat de la pandèmia, més de mil persones van participar directament en les activitats de floració. A part caldria afegir-hi els qui van fer la visita per compte propi. Enguany les perspectives són molt bones, perquè just a l’inici de la campanya ja hem rebut moltes reserves. Esperem igualar o superar les xifres de la darrera edició sense restriccions”, ha explicat Mònica Sabaté, tècnica de turisme del Consell Comarcal.

“La Ribera en Flor donarà el tret de sortida a la temporada turístics i servirà també per reivindicar la gastronomia i els productes agrícoles de proximitat. De fet, tant els restauradors com els empresaris turístics ja treballen conjuntament amb el Consell per planificar activitats que s’allargaran durant tot l’any”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Enguany totes les propostes als camps estan vinculades a visites al patrimoni o a tastos de productes de proximitat. Hem aconseguit que el producte local hi sigui molt present”, ha afegit Mònica Sabaté.

Entre les activitats, s’han previst passejades familiars en bicicleta, a peu i fins i tot en carro, a més de visites a espais patrimonials, tastos de vins i productes locals. Les activitats es desenvoluparan a les poblacions d’Ascó, Vinebre, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, La Palma d’Ebre, La Serra d’Almos, Miravet i Móra la Nova. Les rutes estaran disponibles durant tot el període de la floració, que s’allarga fins al primer cap de setmana d’abril, però sempre subjectes a la climatologia i els tempos de floració. Les activitats compliran amb les mesures que dictamini el PROCICAT (molt més laxes que en anys anteriors) i les actualitzacions es podran consultar al web de Turisme de la Ribera d’Ebre: www.riberaebre.org. Els usuaris que vulguin fer la visita pel seu compte es poden descarregar un mapa digital amb itineraris per fer amb cotxe. Cal recordar, però, que cal respectar les flors i que està prohibit entrar als camps, que són propietat privada. Per això és recomanable utilitzar els serveis de guiatge.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: