Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La directora general d’Energia anima la Ribera d’Ebre a aprofitar les oportunitats de la transició energètica

20 gener 2022 · Noticies

Aquest dimecres, Assumpta Farran, directora general de Polítiques Ambientals i d’Energia, i Jesús Gómez, director territorial del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, s’han reunit amb els representants del Consell de la Ribera d’Ebre i les alcaldies de la comarca amb la voluntat d’explicar l’estratègia del Govern de la Generalitat en l’àmbit de la transició energètica. Farran ha posat èmfasi en la necessitat de promoure la producció energètica de proximitat i descentralitzada, i ha augurat un paper clau de la Ribera d’Ebre en el sector, pel pes de les indústries energètiques a la comarca.

Els representants polítics locals han demanat que el desplegament de les energies renovables —eòlica i solar principalment— sigui respectuós amb el territori i que ajudi a assentar població, amb un desplegament industrial i energètic que faciliti vertebrar i reequilibrar el territori, i que retorni valor productiu i ocupació a la Catalunya despoblada. A més han reclamat més seguretat jurídica en els convenis que les empreses energètiques signen amb els ajuntaments. Per això, han exigit més regulació per part de l’administració, per poder definir un marc de negociació més clar. I és que actualment els convenis amb els ens locals queden supeditats al lliure criteri de la indústria, amb poc marge de maniobra per part de les alcaldies, i per períodes que no contemplen tota la vida útil dels projectes.

El pla del Govern per a la transició energètica a Catalunya té com a fita d’arribar al 50% de renovables l’any 2030 i a la neutralitat total de les emissions de carboni l’any 2050. El full de ruta de l’executiu català contempla la creació d’una companyia energètica pública, l’impuls de la llei de transició energètica i un pla territorial de les renovables a Catalunya, que posa l’accent en el consens i cooperació del territori.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: