Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre

14 desembre 2021 · Noticies

Aquest dijous 16 de desembre a les 18h, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presentarà públicament el Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre en un acte a la Societat Cultural i Recreativa de Ginestar. El document planteja els reptes de la comarca per promoure el desenvolupament en l’àmbit de la diversificació econòmica, la reindustrialització, la digitalització, la transició energètica i l’equilibri territorial, entre altres punts. Hi intervindran la sra. Maria Concepció Pujol, alcaldessa de Ginestar, la sra. Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el sr. David Moreno, consultor de l’empresa Activa Prospect, que s’ha encarregat de donar suport a la redacció del Pla. L’acte inclourà la celebració de dues taules rodones:

  • Diversificació econòmica i desenvolupament rural, amb Noemí Poquet, enòloga i propietària de Molí de Rué de Vinebre; Mònica Sabaté, tècnica de desenvolupament turístic del Consell Comarcal i Núria Descarrega, tècnica de suport al sector agroalimentari del Consell Comarcal.
  • Nous models, noves estratègies i governança. Josep Miquel Vila, cap de l’àrea d’informàtica del Consell Comarcal abordarà la transformació digital, innovació i l’Àrea 5G; Pere Josep Jiménez de l’Associació ambiental l’Aube parlarà sobre sostenibilitat: conservació, gestió i dinamització dels espais naturals i agroforestals; Josep Francesc Moragrega. Membre de l’equip tècnic redactor del Pla de Reactivació Socioeconòmica plantejarà els reptes de la Transició energètica i la millora de la resiliència climàtica i la biodiversitat; i finalment, Josep Maria Piñol, tècnic de la Càtedra Universitat i Regió del  Coneixement, Fundació URV, plantejarà els objectius en l’àmbit de la governança i la nova ruralitat.

El Pla recull vint-i-set propostes que conflueixen en cinc objectius. Abordarà temes com el reforç del sector agroalimentari, la valorització del producte local i el foment del cooperativisme en l’àmbit agroalimentari. També contempla nous models energètics per convertir la comarca en un referent en aquest àmbit, a més de propostes de gestió agroforestal i xarxes de calor públiques, o la coordinació de les accions de formació, l’atenció i serveis a les persones, l’enfortiment de dispositius d’inserció sociolaboral. Es tracta d’accions per implementar a curt, mitjà i llarg termini, amb l’objectiu de generar una economia més forta, diversificada i de transició cap a nous models, construir una comarca on viure i treballar, i assolir un nivell de governança més participatiu i solidari.

Si hi voleu assistir cal que ompliu aquest breu formulari d’inscripció. Per a més informació podeu trucar al 977 401 851 o escriure un correu electrònic a aixequem@riberaebre.org.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: