Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Tot a punt per al lliurament del XX Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila

7 desembre 2021 · Noticies

En la XX edició del Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila concorren sis obres, totes elles centrades en la recerca sobre diferents disciplines relacionades amb la comarca de la Ribera d’Ebre. D’aquesta manera, continua amb la bona participació dels darrers anys com a resultat, en bona part, de l’esforç que fa el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) per impulsar projectes de recerca comarcal. El Jurat està format per representants de diferents centres acadèmics i universitaris de prestigi.  L’acte se celebrarà aquest divendres 10 de desembre a les 19.00h al Casal Municipal d’Ascó.

L’acte que commemorà l’efemèride de la vintena edició, comptarà amb la participació de Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic, Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. A més, intervindran l’alcalde de l’Ajuntament d’Ascó, Miquel àngel Ribes, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el president del CERE, Josep Cid. En acabar tindrà lloc un concert de la cantant Marina Rossell i una degustació de producte local. L’assistència a l’acte és oberta a tots els públics, però caldrà fer reserva prèvia i complir amb la normativa sanitària en vigor.

El XX Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila que atorga el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) és de caràcter biennal i està organitzat pel mateix CERE i l’Ajuntament d’Ascó, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El Premi porta el nom del president honorari del CERE, Artur Bladé i Desumvila, un dels màxims exponents de la literatura de la memòria i els dietaris en llengua catalana, sobretot en relació amb l’exili posterior a la guerra civil. Artur Bladé va jugar un paper clau en la fundació del centre d’estudis de la seua comarca i per aquest motiu l’entitat el reconeix com el seu president honorari i li dedica el guardó més important que atorga. El premi consisteix en la publicació de l’obra guanyadora, que es presentarà ja editada la mateixa nit del lliurament, i 2.500 euros en metàl·lic.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: