Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Ple de la Ribera d’Ebre demana la reobertura de l’oficina intercomarcal d’atenció al client d’Endesa

1 desembre 2021 · Noticies

Aquest dimecres, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat la moció en la qual es demana la reobertura de l’oficina d’atenció al client de la companyia elèctrica Endesa a Móra d’Ebre, una oficina que dona cobertura a municipis de les comarques de la Terra Alta, el Priorat i la Ribera d’Ebre. “En aquesta oficina, la companyia oferia serveis tècnics i d’acompanyament perquè les famílies vulnerables tramitessin les ajudes socials d’emergència energètica”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell. Amb el tancament, els usuaris han de fer els tràmits via telemàtica o s’han de desplaçar a Tortosa o Reus. “La mesura deixa desemparada molta gent, perquè precisament les persones que demanen aquests ajuts acostumen a tenir dificultat per desplaçar-se a altres comarques i, a més, tenen manca de pràctica en la gestió dels processos telemàtics”, ha assegurat Carim.

Des que s’ha eliminat el servei d’acompanyament, molts usuaris han acudit als serveis socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per demanar ajuda en els tràmits. “Els nostres tècnics s’encarreguen de fer els informes de vulnerabilitat, però la resta de tràmits els ha de gestionar directament la companyia. Els serveis socials del Consell estan saturats per fer una tasca que ha de desenvolupar una empresa privada, en aquest cas Endesa”, s’ha queixat Carim. Per tot plegat, el ple ha donat el vistiplau per unanimitat a una moció en la qual s’exigeix la reobertura de les oficines per l’acompanyament dels casos de vulnerabilitat energètica. A més, el document demana que es reguli l’obligació de les companyies per mantenir el servei d’atenció al client especialment en zones rurals per garantir els drets de la ciutadania; finalment, recorda que els serveis socials del Consell assumeixen feines que no els pertoquen i demana una simplificació dels tràmits.


Aquest dimecres també s’ha aprovat el conveni amb l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya per poder disposar d’una tècnica de consum a l’ens comarcal que pugui atendre les peticions dels ciutadans. D’altra banda, el ple ha donat el vistiplau a l’aprovació d’un expedient de modificació del pressupost de 2021, per habilitació de crèdit extraordinari del pressupost. En la reunió també ha pres de possessió del càrrec de conseller comarcal del senyor Jesús Benaiges Borràs (JUNTS). Finalment, la presidenta ha anunciat que les actuacions previstes al projecte comarcal ‘Ribera d’Ebre, camí de Sirga, camí de riu’ han superat el 70% de l’execució certificada, un fet que permet demanat una pròrroga de les obres al FEDER.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: