Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consorci de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta posa en marxa la deixalleria de Gandesa

1 desembre 2021 · Noticies

El Consell Comarcal de la Terra Alta posa avui en funcionament la deixalleria que donarà servei a la comarca. Ubicada a la carretera vella de Gandesa a Corbera d’Ebre, ocupa una extensió aproximada de 3.000 metres quadrats i compta amb una bàscula, una compactadora, molls de càrrega amb contenidors per a diferents fraccions, així com una caseta de control i cobert per materials perillosos, voluminosos i similars. El Consell Comarcal, responsable de la construcció de la deixalleria, ha signat un conveni de cessió de les instal·lacions al Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, que serà qui s’encarregarà de la gestió de les instal·lacions.

La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, ha agraït a l’ajuntament de Gandesa la cessió dels espais on s’ha construït la deixalleria i a l’Agència Catalana de Residus per haver dotat de pressupost l’ens comarcal i el finançament de l’obra. “Aquestes instal·lacions han de servir per millorar el servei a tots els municipis de la comarca i fer-lo més àgil i eficient”, ha apuntat Sanromà. En aquest sentit, Carles Luz, alcalde de Gandesa també ha celebrat la posada en marxa de la deixalleria pel servei que oferirà a partir d’ara als ciutadans terraltins.

“Avui hem posat fil a l’agulla perquè aquest circuit pugui ser una realitat i que, de mica en mica, la gestió de residus, una cosa tant complexa i complicada, millori en l’àmbit d’actuació d’aquest consorci”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta. Al seu torn, Jesús Gómez, director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica a les Terres de l’Ebre, ha incidit en la necessitat de començar a canviar d’etapa i donar valor als productes que provenen de les deixalleries. “El que avui inaugurem és una bona mostra de com ens volem implicar en afavorir aquesta capacitat de segregació i separació de les deixalles per dotar-les d’una vida útil més llarga però també, sobretot, per contribuir a la seva disminució”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: