Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera commemora el Dia internacional en contra de la violència envers les dones

25 novembre 2021 · Noticies

Aquest migdia, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha sumat a la commemoració del Dia internacional en contra de la violència envers les dones. La sala de plens ha acollit lectura del manifest institucional per part de representants polítics i personal de l’ens comarcal i alumnes de l’Escola d’Art de Móra la Nova. “Volem que totes les accions i tots els actes al voltant d’aquesta data s’estenguin a cada dia de l’any. La lluita per una vida lliure de violències ha de ser diària”, ha llegit en començar Gemma Carim, presidenta del Consell. I al final de la lectura ha afegit: “Només així, teixint aliances i complicitats, podrem construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per a totes les dones i tots els col·lectius oprimits d’aquesta societat”.

Just després de la lectura, s’ha presentat una intervenció artística de Lluïsa Benito i d’Adrià Sentís, estudiants del Cicle Superiors d’Esmalts de l’Escola d’Art de Móra la Nova. Es tracta d’una estructura de cartó, que conté un parell de sabates roges per cada una de les vuit dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a Catalunya aquest 2021. A més, la peça incorpora textos extrets de les enquestes anònimes que es van fer l’any passat en el procés de redacció del Protocol de Violències Sexuals en Espais d’Oci de la Ribera d’Ebre. “A través d’aquests textos hem volgut posar èmfasi en les sensacions que tenien les joves de la nostra comarca quan tornaves soles de nit cap a casa”, ha explicat Mireia Grangé, tècnica l’oficina jove del Consell Comarcal. “Es tracta d’una exposició fàcil de transportar, pensada perquè pugui ser itinerant i circuli per biblioteques, escoles i sales municipals de la comarca”, ha comentat Rosa Pere, directora de l’Escola d’Art de Móra la Nova.

En finalitzar l’acte institucional, s’ha programat una xerrada en línia destinada a l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO de tots els centres educatius de la comarca. La intervenció, basada en el llibre Calladeta no ets més maca  de Núria Prieto ha abordat casos de dones joves que han patit violència de gènere. El Consell ha adquirit exemplars d’aquest llibre i farà entrega a les biblioteques de cada municipi i als centres educatius de secundària de la comarca. Totes aquestes activitats s’han organitzat, de forma transversal, des de l’Àrea d’Igualtat, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: