Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre millorarà l’entorn forestal a través dels Plans d’Ocupació de la Diputació

11 novembre 2021 · Noticies

La Diputació de Tarragona i els deu Consells Comarcals de la demarcació tiren endavant un nou acord per millorar entorns naturals i urbans i fomentar l’ocupació al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Es tracta dels Plans d’Ocupació Comarcals, que proporcionaran feina durant 6 mesos a un total de 50 persones. Enguany, com a novetat, es prioritzaran les actuacions en els municipis més petits (de menys de 5.000 habitants). A la Ribera d’Ebre, s’implementaran cinc contractes de persones, que treballaran i es formaran en el condicionament de l’entorn forestal a tots els pobles de la comarca.

L’acord per als plans d’aquests 2021 s’ha presentat aquest dijous en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona, amb la participació de la presidenta de la institució, Noemí Llauradó; la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, i representants del conjunt dels deu consells comarcals de la demarcació de Tarragona.

La presidenta de la Diputació s’ha referit a les polítiques d’ocupació “com la millor política social” i ha destacat “la importància d’incidir en polítiques encaminades a crear ocupació als nostres municipis. Els plans que avui us presentem s’adiuen a aquest objectiu”. De la seva part, els representants dels consells comarcals han expressat la seva visió a través de la intervenció dels presidents dels consells comarcals de la Terra Alta, el Priorat i el Baix Penedès. En aquest sentit, Neus Sanromà, de la Terra Alta, ha agraït “la mirada equitativa, igualitària i transversal en l’aplicació dels plans a totes les comarques”; Xavier Gràcia, del Priorat, ha destacat “la importància dels plans en comarques que, com el Priorat, tenen molts pobles petits i viuen amb preocupació la problemàtica de l’atur”, i Joan Sans, del Baix Penedès, ha posat en relleu la necessitat d’ocupació present i futura en matèria d’ocupació entre administracions.

Els Plans // A cadascuna de les comarques, un grup de 5 persones que es trobin en situació d’atur seran seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació de Tarragona per tal de realitzar els projectes de millora dissenyats amb la col·laboració dels consells comarcals. Els projectes, amb una durada de 6 mesos, tindran en compte les necessitats dels municipis, sobretot les dels més petits amb una població inferior als 5.000 habitants. Algunes de les actuacions que es realitzaran arreu de la demarcació seran la neteja i desbrossament de camins per millorar-ne la seguretat i disminuir el risc d’incendis, la reparació de senyals i tanques de seguretat,  la millora i manteniment de mobiliari urbà o el condicionament de diferents espais públics, entre altres. La Diputació ha destinat un total de 679.434,24 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2021.

Formació complementària per millorar competències personals i professionals // Les persones integrants dels Plans d’Ocupació Comarcals rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Els Plans d’Ocupació Comarcals s’emmarquen en el Pla de Foment de l’Ocupació de la Diputació de Tarragona, una iniciativa que la institució va engegar l’any 2013 i que després de 8 anys s’ha consolidat com una eina fonamental per a la creació d’ocupació mitjançant projectes ocupacionals distribuïts arreu del territori. Des del 2013 fins ara s’han beneficiat dels Plans d’Ocupació Comarcals un total de 413 persones.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: