Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre acull la XI Trobada Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional

5 novembre 2021 · Noticies

Des d’avui i fins diumenge, la trobada a Móra la Nova servirà difondre i analitzar els diferents inventaris i estudis dels Països Catalans

Abordarà estudis sobre la tècnica constructiva, i també en l’àmbit de l’ensenyament de la tècnica, i la professionalització de l’ofici

Aquests darrers anys, molts centres d’estudis d’arreu de Catalunya s’han dedicat a preservació i difusió del patrimoni de la pedra en sec. Per posar coneixements en comú, des d’avui i fins diumenge, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional, juntament amb l’Institut Ramon Muntaner, han organitzat una trobada a Móra la Nova per donar visibilitat a tota la recerca que s’ha fet en els àmbits local i comarcal.

La cita reunirà estudiosos d’arreu dels Països Catalans i permetrà analitzar els diferents inventaris i estudis al voltant d’aquesta tècnica constructiva, i també en l’àmbit de l’ensenyament de la tècnica, i la professionalització de l’ofici. En aquesta edició, a més d’estudis i la preservació de la pedra seca, s’afegeix l’àmbit de la resta de l’arquitectura tradicional que en els darrers anys ha tingut una gran embranzida. Les presentacions es desenvoluparà al voltant de tres àmbits de treball: en Patrimoni (catalogació, paisatge, conservació i llengua); Educació formal i no formal; i arquitectura tradicional (bones pràctiques d’intervencions i exemples).

La Trobada se celebrarà a Móra la Nova on té la seva seu física l’Institut Ramon Muntaner, però també es visitaran diverses localitats de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta per visibilitzar la tasca que entitats i institucions locals estan fent per salvaguardar i fer valdre la pedra seca a les Terres de l’Ebre. La Trobada compta amb el suport, entre altres, de la Generalitat, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els ajuntaments de Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre i la Torre de l’Espanyol, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives socioeconòmiques i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Descarrega’t el programa a www.irmu.org/projects/pedraseca
Foto: Pedra en sec a la Fatarella /Institut Ramon Muntaner / Fundació el Solà

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: