Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Les alcaldies i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre compromesos amb el Canvi Climàtic

2 novembre 2021 · Noticies

Aquest migdia, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i les diverses alcaldies de la comarca han celebrat una reunió telemàtica amb el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté, i el seu equip tècnic. La trobada ha servit per conèixer millor el nou Pacte d’Alcaldies per al Canvi Climàtic, un pacte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La Diputació de Tarragona és des del 2013 l’entitat coordinadora del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia a la demarcació. Així, sota el reconeixement de la Unió Europea, promou el Pacte al territori oferint assitència tècnica per a la redacció de documents, cercar suport de finançament i dinamitzar les actuacions de comunicació i sensibilització de la ciutadania en matèria energètica.

El Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia és un moviment europeu que promou l’alineació de les polítiques municipals amb els objectius de la Unió Europea per lluitar contra la crisi climàtica. Consisteix en el compromís voluntari de les ciutats i pobles que s’hi adhereixin de col·laborar en el compliment de la política energètica i climàtica europea treballant en 3 grans àmbits:

– La reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle

– L’adaptació dels municipis al canvi climàtic

– Una transició energètica justa, que no deixi enrere a ningú i doni resposta a la pobresa energètica.

D’aquesta manera, els municipis posen en comú una visió per a l’any 2050: accelerar la descarbonització del territori, fer-se més forts enfront la crisi climàtica i aconseguir per als seus ciutadans l’accés a una energia segura, assequible i sostenible. Actualment 179 municipis de la demarcació estan adherits al Pacte i 151 ja disposen del document del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). El desenvolupament d’aquests plans ha permès dur a terme unes 4.000 accions encaminades a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GHE) i contribuir als compliments dels objectius del pacte de reducció d’emissions de CO2.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: