Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre commemora el Dia Internacional per la Despatologització Trans

19 octubre 2021 · Noticies

El 23 d’octubre és el Dia Internacional de la Despatologització Trans. I com a avantsala de la commemoració, aquest dilluns al migdia el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha programat un acte a Móra la Nova, en el qual s’ha llegit el manifest institucional.  “Avui, volem mostrar el nostre compromís com a institució pública per donar a conèixer el SAI, que és el Servei d’Atenció Integral per l’atenció de les persones LGTBI+ del Consell, així com les polítiques de prevenció i sensibilització comunitària que impulsem des de fa anys tant des de l’àrea de joventut i de serveis a les persones, feminismes i igualtat”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Durant l’acte també s’ha presentat l’acord entre el Consell, els Serveis Educatius i el Centre de Recursos Pedagògics de la Ribera d’Ebre pel qual, des del Servei d’Atenció Integral (SAI), s’ha fet entrega de dinou llibres de temàtica LGTBI+ que es posaran a disposició dels professionals dels centres educatius i que serviran com a material de consulta i orientació per treballar a les aules.

“És important fer arribar al professorat de secundària i batxillerat aquests llibres perquè puguin tractar aquests temes amb l’alumnat. La cessió es complementarà amb un servei d’assessorament de la tècnica del Servei d’Atenció Integral (SAI) segons les necessitats i a petició de cada centre”, comenta Joana Vernet, coordinadora del Servei Educatiu de la Ribera d’Ebre del Departament d’Educació i directora del Centre de Recursos Pedagògics. D’aquesta manera es volen donar eines al professorat per treballar la diversitat d’identitats, les formes d’expressió del gènere, i aprofundir en la lluita feminista i a favor dels drets LGTBI+.

D’altra banda, també s’ha fet entrega d’un lot de deu contes que amplien la maleta coeducadora, inclosa en el projecte Kant per la Igualtat, que treballa pel foment d’una societat igualitària i lliure de sexisme, mitjançant el treball amb els centres educatius i que ja porta tres cursos en funcionament de manera itinerant per les escoles de la Ribera d’Ebre. L’acte de commemoració s’ha celebrat davant del grafit LGTBI+ del projecte Tenim molta cara ubicat a l’embarcador del riu Ebre i ha acabat amb la intervenció de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut 3 d’Abril de Móra la Nova, que ha ofert un recital de poesia per denunciar els estereotips sobre la comunitat LGTBI+.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: