Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Àrea 5G Terres de l’Ebre organitza una trobada estatal online per plantejar oportunitats del món rural a través de la tecnologia

13 octubre 2021 · Noticies

Aquest dijous 14 d’octubre, l’Àrea 5G Terres de l’Ebre organitza la jornada online Dinamización rural, 5G y ODS 2030, en col·laboració amb la Red Española de Desarrollo Rural (REDR) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). La trobada abordarà  temes vinculats a l’aplicació de la tecnologia 5G i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en entorns rurals.El programa està estructurat a partir de cinc sessions temàtiques en els àmbits de l’agroalimentació, l’educació, la salut digital, la digitalització de les PIMES i el turisme digital. 

Aquesta trobada professional està dirigida als responsables dels grups d’acció local de tot l’Estat espanyol i té com a objectiu contribuir al plantejament d’estratègies rurals dins del marc d’aplicació dels ODS 2030 i afavorir l’aplicació de les tecnologies digitals avançades que sorgeixen arran de la implantació tecnològica de la 5G, com són el big data, la realitat virtual, la intel·ligència artificial o la robòtica, entre d’altres.

Actualment, les zones rurals tenen l’oportunitat de desplegar aquesta cinquena generació de tecnologia mòbil per respondre als reptes socials i econòmics. En aquest sentit, a nivell de Catalunya s’està treballant un model de desplegament rural de la mà de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència de Polítiques Digitals i Territori, la Fundació i2cat, la fundació Mobile World Capital Barcelona, els operadors de telefonia mòbil i el Laboratori 5G situat a la Ribera d’Ebre, que vol ser una prova pilot pel desplegament a tot l’Estat.

Per poder fer front a aquesta necessitat des de les Terres de l’Ebre es proposa una jornada en la qual s’aportaran línies de treball i estratègies perquè els entorns rurals puguin crear oportunitats en aquest àmbit. La jornada es realitzarà a través de Youtube. Els interessats s’hi poden inscriure a través d’aquest formulari.

Descarrega’t el programa de la jornada aquí.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: