Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme

4 octubre 2021 · Noticies

El document reclama que s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un turisme de proximitat i sostenible

La revista Descobrir Catalunya, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, ha impulsat un manifest per demanar un canvi urgent de model turístic. El document reclama que s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un turisme de proximitat basat en la sostenibilitat. Des que es va fer públic, diverses institucions s’han sumat al Manifest; la darrera és el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que recentment ha aprovat per unanimitat la seva adhesió a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb més de 2.600 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia i el Priorat, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.

Ribera d’Ebre activitat
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: