Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell de la Ribera d’Ebre dona el tret de sortia al programa de gimnàstica per a la gent gran

1 octubre 2021 · Noticies

Avui, dia internacional de la Gent Gran, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha donat el tret de sortida al XXVI curs de Gimnàstica de Manteniment per a la Gent Gran. Coordinat per l’àrea de serveis a les persones, el programa s’allargarà fins al juny i està destinat a persones majors de seixanta anys. Amb aquest projecte es pretén millorar el benestar físic, mental i social, compensar les activitats sedentàries pròpies de l’activitat diària i mantenir les qualitats físiques i psíquiques bàsiques.

La presidenta del Consell Gemma Carim, i els vicepresidents Tere Agné i Jesus Alvarez, han donat el tret de sortida al curs


L’activitat s’impartirà a cada un dels municipis de la comarca i en casos excepcionals a usuaris menors de seixanta anys, amb informe del metge de capçalera que justifiqui la recomanació expressa de fer gimnàstica de manteniment. Cada un dels usuaris farà una aportació mensual de 10 €. S’hi treballà la condició física i psíquica, el treball amb grup i la coordinació, entre altres, sempre tenint en compte les limitacions pròpies de l’alumnat. Per inscriure-s’hi cal adreçar-se als ajuntaments, a la treballadora social del seu municipi i formalitzar la sol·licitud. De moment ja s’hi han inscrit 220 persones, en la posada en marxa del curs per primer cop després de l’aturada provocada per la pandèmia.+

El tret de sortida dels cursos coincideix amb el Dia Internacional de la Gent Gran. Aprofitant aquesta celebració, el Consell de la Gent Gran de Catalunya ha emès un comunicat en el qual posa de manifest que encara hi ha aspectes discriminatoris greus per raó d’edat, atès que sovint la vellesa s’associa a estereotips negatius i generalistes. “Som ciutadans de ple dret i una bona part de nosaltres no només aportem un moviment econòmic associat a la nostra edat, sinó que enriquim la societat amb experiència, coneixement i dedicació desinteressada a la família i la comunitat”, s’hi pot llegir.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: