Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Móra la Nova s’apropa al 90% de recollida selectiva, amb el nou sistema porta a porta

30 setembre 2021 · Noticies

Móra la Nova és un dels municipis de la Ribera d’Ebre que aquest estiu ha començat a implementar el sistema de recollida de residus municipals porta a porta, en el marc de la posada en funcionament del nou contracte que ha impulsat el Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat. Els resultats ja s’han fet notar: ha augmentat un 49% la recollida de matèria orgànica, un 17% els envasos, un 9% el paper i el cartó i un 14% el rebuig. La fracció vidre — l’única que se segueix recollint en contenidors— ha augmentat un 13%. D’aquesta manera, la fracció rebuig ha passat de representar el 66% a suposar només un 13%.

Per tot plegat, Móra la Nova obté el millor resultat en recollida selectiva, una xifra que s’enfila gairebé un 90%. Aquestes xifres suposen un salt quantitatiu —augment de quilograms de residus recollits selectivament) però també qualitatiu (puresa de les fraccions recollides) i ha permès assolir els estàndards europeus de recollida selectiva fixats per la Unió Europea en la seva Directiva 2008/98/CE.

El Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat ha començat a implementar el nou contracte en les quaranta-sis poblacions que en formen part. L’aposta estratègica d’aquesta nova etapa contempla incentivar la recollida selectiva i reduir al màxim la generació de residus,  per tal de fer front a l’increment en els costos del tractament degut a l’augment dels cànons impositius.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: