Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell de la Ribera d’Ebre aprova el Pla de Reactivació Socioeconòmica

30 setembre 2021 · Noticies

Aquest dimecres, el ple del Consell Comarcal ha donat el vistiplau per majoria a l’aprovació del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre. El document planteja els reptes de la comarca per promoure el desenvolupament en l’àmbit de la diversificació econòmica, la reindustrialització, la digitalització, la transició energètica i l’equilibri territorial, entre altres. Ara s’obre un període de vint dies perquè els grups polítics en representació al Consell, també qualsevol persona o entitat de la Ribera d’Ebre, puguin presentar esmenes. Un cop finalitzat el procés, el Pla es presentarà a la ciutadania.

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal ha destacat que “l’elaboració d’aquest pla ha estat fruit d’un treball transversal, amb la participació de tots els sectors implicats en el desenvolupament del territori”. “Estem contents, perquè ha estat un dels plans més participatius de Catalunya. És un document de consens, un pla pensat a curt, mitjà i llarg termini. No volem que es quedi en un calaix, perquè tenim molt clar que ha de ser la base per pensar les polítiques comarcals dels anys vinents”, ha afegit.

El ple, també ha aprovat per unanimitat una moció de rebuig al projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) impulsat per l’empresa Forestalia. El text vol reforçar les al·legacions i informes jurídics, tècnics i ambientals que de manera conjunta han presentat set Consells Comarcals i trenta-cinc ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès afectats pel traçat d’aquest projecte privat que es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat juliol.

En la mateixa sessió també ha rebut el vistiplau una moció contra l’increment de preus a l’electricitat. D’aquesta manera es vol instar el Govern de l’Estat perquè modifiqui el model econòmic del sector elèctric, ampliï la cobertura dels bons socials per pal·liar els efectes de l’augment dels costos i promogui la instal·lació de sistemes d’autoconsum, entre altres propostes. El ple també ha votat per unanimitat altres mocions: una de condemna a les agressions i a la violència exercida contra les persones del col·lectiu LGTBI, una altra per denunciar la situació de les dones a l’Afganistan i, una tercera per demanar l’impuls i millora del sistema de Formació Professional a Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: