Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat posa en marxa el nou servei de recollida de residus municipals

22 setembre 2021 · Noticies

El Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat ha començat a implementar el nou contracte en les quaranta-sis poblacions que en formen part. Així, es millorarà el servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans, s’optimitzarà la gestió de les àrees de transferència i de les deixalleries municipals. Davant l’increment exponencial dels costos de tractament a causa de l’augment dels cànons impositius, l’aposta estratègica per aquesta nova etapa prioritza incentivar la recollida selectiva i reduir la generació de la fracció rebuig.



El nou contracte preveu un gir en la gestió dels residus: inclou la renovació de tota la flota de vehicles (el parc de vehicles havia quedat obsolet) i inversions a les àrees de transferència per fer-les més eficients i segures. A més, es contempla l’entrada en funcionament de la deixalleria de Gandesa, la compra de tres deixalleries mòbils i la contractació de tres educadors ambientals que treballaran a peu de carrer per sensibilitzar la ciutadania i els grans productors municipals.

Porta a porta // Com a novetat, el contracte també contempla la recollida porta a porta en municipis que fins ara només utilitzaven contenidors de vorera. El nou servei ja s’ha començat a implantar en poblacions com Móra la Nova, i seguiran Flix, La Torre de l’Espanyol, Garcia, Corbera d’Ebre i Marçà. Aquests canvis permetran optimitzar recollides i resultats en la separació dels residus i evitar així increments desmesurats en els costos de la gestió de les deixalles. El nou projecte que s’ha plantejat des del Consorci, treballarà especialment per a la conscienciació i educació ambiental amb la voluntat d’augmentar la recollida selectiva els pròxims anys. En aquest context, el paper dels educadors ambientals i deixalleries mòbils serà determinant. Tot el servei es troba en fase de desplegament i el Consorci ha programat reunions amb tots els ajuntaments consorciats, un desplegament que es completarà en els pròxims mesos.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: