Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ajuntaments i Consells que s’oposen a la MAT es reuneixen amb el subdelegat del Govern de Tarragona

16 setembre 2021 · Noticies

Una representació institucional dels set Consells Comarcals i trenta-cinc ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès s’ha reunit aquest dijous amb el subdelegat del Govern de Tarragona, Joan Sabaté per fer-li arribar la seva oposició al projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) impulsat per l’empresa Forestalia. En el transcurs de la trobada, han traslladat al subdelegat el rebuig unànime del territori a un projecte que recorreria 180 quilòmetres només en el tram que creua la demarcació de Tarragona.

Durant la trobada, Joan Sabaté ha pogut conèixer les al·legacions i informes jurídics, tècnics i ambientals que de manera conjunta han presentat ajuntaments i consells contra aquest projecte privat que es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat juliol. De fet, a la reunió també hi ha assistit un membre de l’equip redactor dels informes i les al·legacions, uns documents que es fonamenten en l’incompliment de la llei del sector elèctric, la no justificació de la seva necessitat, el greu impacte paisatgístic i la incompatibilitat amb la planificació del sòl. Els participants a la reunió han sol·licitat al subdelegat del Govern que concerti una trobada amb la ministra d’Indústria, María Reyes Maroto, i la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, a fi de traslladar-los-hi de primera mà el rebuig del territori i els motius que el fonamenten.

Els municipis afectats de les comarques de l’Alt Camp, l’Alt Penedès, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta: l’Albiol, Alcover, l’Aleixar, Alforja, Almoster, l’Arboç, Ascó, Avinyonet del Penedès, Batea, la Bisbal del Penedès, Bràfim, Castellet i la Gornal, Corbera d’Ebre, Duesaigües, Falset, la Fatarella, Gandesa, Garcia, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Masroig, el Milà, Montferri Nulles, Móra d’Ebre, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pradell de la Teixeta, Puigpelat, Riudecols, Rodonyà, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Jaume dels Domenys, Santa Margarida i els Monjos, la Selva del Camp, Vallmoll, Valls i Vilabella.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: