Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera desplega els Punts Lila i Lgtbi+ durant les festes majors d’estiu

5 agost 2021 · Noticies

En el marc del ‘Protocol de Prevenció de la Violència en Espais d’Oci’ que es va presentar al principi d’aquest 2021, l’Oficina Jove i l’àrea d’Igualtat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre treballa per reforçar les campanyes comunicatives per a la prevenció i denúncia d’actituds masclistes i homòfobes. Així, aprofitant la celebració de les festes majors, el Consell ha posat a disposició dels ajuntaments una carpa amb un Punt Lila i Lgtbi+. La carpa —que ja es va presentar públicament el 28 de juny passat, en el marc del Dia Internacional de l’Orgull LGBT+, i que els ajuntaments instal·laran en actes culturals i d’oci de la Ribera d’Ebre— comptarà amb la presència d’informants i voluntaris formats en aquest àmbit d’actuació. A més, per reforçar els missatges de la campanya, i tenint en compte que enguany s’han redimensionat els actes d’oci per a la prevenció de la COVID-19,  també s’han editat cartells que, sota el lema ‘La violència sexual no té entrada a la Ribera d’Ebre’, es penjaran en punts concorreguts de les diverses poblacions.

El ‘Protocol de Prevenció de la Violència en Espais d’Oci’, al qual s’hi están adherint els municipis de la comarca, es fruit de les sessions de treball amb associacions juvenils, entitats feministes i Lgtbi+, a més de perfils tècnics i polítics de cada municipi, personal sanitari, professorat d’educació primària i secundària i agents de seguretat (pública i privada). El pla d’actuació contempla, entre d’altres, reforçar les campanyes comunicatives, la creació d’una comissió de seguiment amb els referents del Consell Comarcal i dels municipis o la implicació de les entitats del sector com agents detectors de problemes en els esdeveniments públics i les festes populars. A més, es fomenta els punts lila i lgtbi+ i potencia la difusió dels serveis d’atenció a les víctimes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: