Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre col·labora en l’edició del llibre ‘Saludablement’

5 agost 2021 · Noticies

És una obra sobre estimulació cognitiva escrita per l’educadora i psicopedagoga de la Torre de l’Espanyol, Mireia Saldaña

L’estimulació cognitiva per afavorir el manteniment de la memòria és un àmbit clau per a la bona qualitat de vida de les persones grans. Els darrers anys s’han publicat llibres sobre aquest tema i la xarxa allotja webs especialitzats. Però tot i això, no tothom hi té accés ni ho coneix. Per això l’educadora i psicopedagoga de la Torre de l’Espanyol, Mireia Saldaña, va decidir publicar ‘Saludablement’. Es tracta d’un llibre d’exercicis d’estimulació cognitiva amb propostes d’activitats vinculades a la memòria, l’atenció i concentració, la llengua, el càlcul destinat a un ampli ventall de persones: sense deteriorament cognitiu, amb deteriorament cognitiu lleu, moderat o amb una discapacitat. L’objectiu és apropar aquests recursos a tothom per poder treballar de manera individual en el mateix domicili o en un centre sociosanitari especialitzat.

Mireia Saldaña col·labora amb l’Associació de Dones de la Torre de l’Espanyol realitzant tallers d’estimulació cognitiva i té una àmplia trajectòria professional i formativa: experiència amb monitoratge i activitats en el lleure, docència i direcció en llars d’infants, així com en institucions destinades a infants i adolescents en risc social. “Amb l’arribada de la pandèmia, la vida de cop ens va canviar i tot es va haver d’aturar. Vam pensar de continuar treballant des de la distància: vam crear un grup de WhatsApp a través d’on els facilitava material que després comentàvem”, explica. “D’aquí sorgeix la idea de crear el meu propi material que pogués ser útil per a més persones i, d’aquesta manera, poder mantenir la ment ocupada per passar el temps de manera més entretinguda i amena” afegeix.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha adquirit diversos exemplars del llibre que distribuirà entre els equips d’atenció a la gent gran dels ajuntaments. A més, ‘Saludablement’ es pot adquirir a l’Ajuntament de La Torre de l’Espanyol, la llibreria Can Solfa d’Ascó, la Copi Flix, la llibreria Mestres Flix, la Papereria Bassa Móra d’Ebre i el Núvol Móra la Nova.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: