Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal insta els bancs a millorar l’atenció personalitzada a la gent gran

29 juliol 2021 · Noticies

Aquest dimecres al vespre s’ha celebrat el ple de juliol del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en el qual s’han aprovat les bases reguladores de la concessió de les subvencions públiques anuals per al reequilibri territorial als quatre ajuntaments de la comarca que no formen part del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA). Amb l’aprovació de les bases, els municipis podran iniciar les tràmits de sol·licitud de les ajudes destinades a inversions en infraestructures locals, en paral·lel a l’aprovació definitiva del conveni 2021 entre el Consell Comarcal i l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV). El ple també ha aprovat l’acord entre el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) per a la millora de l’assistència tècnica en matèria de residus. El conveni ha de permetre la millora dels serveis a la comarca en aquest àmbit.


Una atenció bancària deficient
Per la seva banda, el ple ha donat el vist-i-plau per unanimitat a la moció del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Ribera d’Ebre sobre el funcionament actual del serveis bancaris a la comara i en la qual s’insta els bancs millorar l’atenció personalitzada, especialment als pobles que s’han quedat sense caixer. “És una inquietud generalitzada, que se sent al carrer i que el Consell Consultiu de la Gent Gran ens ha fet arribar. Amb la fusió de bancs i caixes, cada vegada el client està més desatés. Si a això hi afegim que moltes persones majors no estan habituades la utilització de sistemes tecnològics i telemàtics, el problema s’accentua, especialment en zones rurals com la nostra”, ha explicat Gemma Carim.

El ple no ha aprovat la moció presentada pel grup PSC- Candidatura de Progrés en referència a la ‘Declaració institucional en defensa de la reconciliació, la concòrdia i el diàleg a Catalunya’. Per acabar, aquest dimecres han pres possessió del càrrec de consellers comarcals Dolors Gurrera Romo (Psc-Progrés) i Francesc Barbero Escrivà (Erc-Am), en el relleu de càrrecs establert pels grups en l’equador de la legislatura

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: