Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal consolida el ferm de diversos trams del Camí de Sirga – GR99

28 juliol 2021 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre continua treballant per rehabilitar i promocionar turísticament el Camí de Sirga – GR99 i el riu Ebre en el seu pas per la comarca. Així, coincidint amb l’inici de la temporada turística d’estiu, aquestes setmanes s’està acabant de millorar diversos trams del sender als termes municipals de Riba Roja, Flix i la consolidació del ferm del Pas de l’Ase entre Ascó i Garcia. Una actuació amb una inversió prevista de poc més de 142.000 euros, que està cofinançada pel programa operatiu del FEDER 2014-2020, pel Pla Territorial de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament d’Ascó.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, acompanyada dels alcaldies d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, i de tècnics del projecte, ha visitat el tram del Pas de l’Ase per poder conèixer i valorar l’avanç de les actuacions. En aquest tram, s’ha millorat especialment la seguretat, amb la instal·lació de diverses tanques de fusta i la reconstrucció de murs de pedra, la millora del ferm i l’empedrat, i amb noves escales naturals per evitar desperfectes per filtracions d’aigua.


“La col·laboració entre administracions és clau per tirar endavant projectes compartits i necessaris per al desenvolupament i la diversificació econòmica de la nostra comarca, en aquest cas, per millorar actius turístics com el Camí de Sirga – GR99″, ha explicat Gemma Carim. “És una aposta clara per posar en valor el nostre entorn natural, paisatgístic i fluvial i connectar-ho amb tots els pobles de la comarca, per ser un destí turístic on la gent pugui venir i gaudir de tot el que tenim”, ha afegit.

A més, en el tram del GR-99 al seu pas per la Reserva Natural de Sebes de Flix, s’ha arranjat el recorregut comprès entre el Mas del Director i el Mas de la Pitoia, d’una llargada de 550 metres amb una amplada de 3,5 metres, amb la finalitat d’adaptar el camí entre els dos equipaments per a persones amb mobilitat reduïda. I en el cas de Riba-roja d’Ebre, s’han millorat dos nous traçats per fer un recorregut més amable en direcció a Almatret i fins al límit comarcal. Aquestes actuacions han comptat amb el suport dels ajuntaments dels respectius municipis.

I igualment, les darreres setmanes, el Ministeri de Medi Ambient, a través de l’empresa pública Tragsa, ha intervingut al tram del Pas de Barrufemes al terme municipal de Miravet. Aquest punt era impracticable per una esllavissada el 2018. Amb aquesta actuació s’ha restablert el camí de nou.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: