Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Pla de Reactivació Socieconòmica de la Ribera d’Ebre entra en la fase final

26 juliol 2021 · Noticies

Des de finals de l’any passat, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre treballa en la redacció del Pla de Reactivació Socioeconòmica. Ara, el projecte enfila la darrera fase, després d’un període de prospecció en la qual s’han posat sobre la taula propostes de treball, amb l’estudi dels punts crítics i les oportunitats que planteja el desenvolupament de la comarca (diversificació econòmica, reindustrialització, digitalització, transició energètica, equilibri territorial, protecció dels espais naturals, etc). Així, en aquesta nova etapa es redactarà el Pla d’Acció a curt i mitjà termini, amb actuacions destinades a impulsar l’estratègia de desenvolupament territorial. 


Taules de treball //
 Aquesta darrera fase focalitzarà en sis àrees que es definiran mitjançant tallers d’ideació de propostes dedicats al foment del cooperativisme en l’àmbit agroalimentari, a la transició cap a nous models energètics, a la gestió agroforestal, a la coordinació de les accions de formació, l’atenció i serveis a les persones, i a la contribució del sector associatiu cultural i artístic a la dinamització econòmica i social de la comarca.

Els tallers d’ideació s’han començat a celebrar la segona quinzena de juliol i comptaran amb la participació d’agents públics i privats. En aquestes taules de treball es plantejaran accions per implementar a curt i mitjà termini, amb l’objectiu de generar una economia més diversificada i de transició cap a nous models, construir una comarca on viure i treballar, i assolir un nivell de governança més participatiu i solidari. Un cop celebrats els tallers, l’equip tècnic del Pla elaborarà les fitxes definitives i el resultat final es farà públic durant el mes de setembre.

Noves línies de treball // Atès l’ampli procés participatiu que s’ha dut a terme en les etapes anteriors (amb implicació dels diversos sectors socioeconòmics de la comarca, les administracions locals i també de la ciutadania), el projecte ha incorporat noves línies de treball que ara s’implementaran des de diverses àrees del Consell Comarcal.

L’equip de Ribera d’Ebre Viva del Consell Comarcal assumirà les accions vinculades a la modernització del sector agroalimentaril i a coordinació dels serveis formatius i ocupacionals. També participarà en la creació, promoció i comercialització de nous productes turístics. A més, oferirà suport a la reindustrialització basada en la transformació digital i treballarà per l’atracció i retenció de talent en el marc de les noves ruralitat. Per la seva banda, el CoEbreLab 5G Rural gestionarà les accions de suport a la transformació i la innovació digital. Altres equips del Consell assumiran programes de suport a projectes locals de transició cap a la sobirania energètica.

El Pla de reactivació socioeconòmica de la Ribera d’Ebre està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Plans de reactivació socioeconòmica COVID-19, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: